Pats skaniausias Lečo žiemai iš pomidorų ir paprikų

AUTORIUS:
Danutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Lečo žiemai iš pomidorų ir paprikų
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai pats skaniausias lečo. Jį gaminu pagal Editos Mildažytės receptą, tik su nedideliais pakeitimais pagal mūsų šeimos mėgimą. Šis lečo puikiai tinka sriubos, padažams Tikrai pats skaniausias lečo. Jį gaminu pagal Editos Mildažytės receptą, tik su nedideliais pakeitimais pagal mūsų šeimos mėgimą. Šis lečo puikiai tinka sriubos, padažams arba tiesiog kabliuoti vieną. Jeigu mėgstate aštriau, dar galite drauge su pomidorais troškintis įdėti vieną ar kelis smulkiai pjaustytus čili pipiriukus. Beje, saldumą, sūrumą ir rūgštumą galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį - tiesiog iš pradžių visko dėkite mažiau ir žiūrėkite, kaip skonis patinka, ko dar trūksta, nes aš surašiau savo mėgiamas proporcijas, bet juk visų skoniai skiriasi. Vietoje paprasto acto tinka dėti ir obuolių acto, tik jis ne toks rūgštus kaip paprastas, tad gali prireikti truputį daugiau. (...daugiau) Danutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
2 kilogramai saldžiosios paprikos
100 gramų cukraus
100 mililitrų acto 9%
1 galva česnako
1.5 šaukšto druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės ir šią tyrę pavirti atidengtame puode ant nedidelės ugniės 15-20 minučių, jog truputį sutirštėtų.
2.
Tada į tyrę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir smulkintus česnakus bei dar truputį pavirti iki paprikos šiek tiek suminkštės (bet nepervirs).
3.
Tada pilti druską, cukrų, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti. Pamažu supilti actą vis paragaujant, ar tinka skonis, nes vieni pomidorai būna saldesni, kiti rūgštesni, tad acto gali reikėti truputį daugiau arba mažiau.
4.
Karštą lečo supilstyti į iškaitintus stiklainius.
5.
Stiklainius užsukti švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius sustatyti apverstus dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir leisti pamažu atvėsti. O tada nešti į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Danutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Judita
2023-09-08 18:48
Sveiki,pomidoru skureles ar reikia nuimti,ar nereikia? Aciū.. ATSAKYTI
Aistė
2023-09-18 14:16
Jei trintuvas galingas, tai galima ir nelupti. Bet jei žinote, kad galia nėra super stipri, tuomet galima prieš tai nulupti. ATSAKYTI
Emilija
2023-11-07 21:42
Būtinai reikia ATSAKYTI
Greta
2023-08-21 22:08
Ačiū už receptą, šiandien gaminau. Vietoj cukraus įdėjau klevų sirupo, vietoj druskos sojos padažo, šiek tiek vorčesterio ir balsamiko, matysim kas gausis :) ATSAKYTI
Zuzana
2022-08-20 22:50
Puikus patiekalas gaunasi, tik papildau svogūnais apkeptais su trupučiu aliejaus. Actą, cukrų koreguoju pagal savo skonį, kažkiek nukrypdama nuo recepto. Iš duoto kiekio gaunasi 8 puslitrukai. Gaminkit, tikrai nesigailėsit. ATSAKYTI
Rima
2020-09-28 18:21
Receptas geras, jau esu virusi, tik perviriau paprikas, gal kas gali patarti kiek laiko virti paprikas, "truputį pavirti" sunku suprasti ATSAKYTI
Sigita
2021-08-14 12:56
Acto visai nededu,pomidorai turi rūgšties iš savęs ATSAKYTI
Tomas
2021-09-04 21:01
Paprikas pomidoruose virti 10 min, tada sudėti likusius ingredientus ir dar virti 5 min ATSAKYTI
Mindaugas
2020-09-11 10:10
Nuostabus receptas. Dar idėjau kelias galvas svogūnų (pačioje pradžioje, verdant pomidorus). O acto dėjau apie 70ml, man pakako. ATSAKYTI
Dovaine
2020-09-05 15:50
Viskas pagal recepta,tobula,aciu ATSAKYTI
Raminta
2020-08-11 13:58
Nuostabus! ATSAKYTI
pupa
2018-08-09 23:34
Pomidorų turi būti bent dvigubai daugiau nei paprikos. Santykiu 1:1 pritrūksta skysčio. Ir cukraus reikia nedaugiau 50 g. Česnakas - skonio reikalas. O kitkas tinka. ATSAKYTI
Loreta
2018-08-10 08:43
Čia kaip kas mėgsta turbūt :) Aš gaminau pagal šį receptą ir skysčio man nepritrūko, labai skanu buvo. Turbūt vieni pomidorai mūna mėsingesni, kiti vandeningesni, tad reikia žiūrėtis pagal savo naudojamus ir pomidorų tiesiog nereikia labai nugarinti, o tik pavirti, kad lengvai patirštėtų (jeigu puodas platesnis, gali užtekti ir trumpiau negu recepte parašyta) ir drauge su paprikomis virkite uždengtu dangčiu, tada viskas labai gražiai suminkštės ir skysčio pakaks. Bet aišku, drąsiai galima koreguoti pagal save ingredientus, cukraus aš irgi šiek tiek mažiau dėjau, nėra jis labai sveika :) ATSAKYTI
Živilė
2018-08-31 16:27
Kiek ml gaunasi Lečio iš tokio kiekio produktų :) ruošiuosi gaminti ir nežinau kiek stiklainių pasiruošti. ATSAKYTI
Violeta
2018-10-09 22:51
Aš tik šaukštą acto įpilu ir iš karto išjungiu. ATSAKYTI
Evilija
2016-08-20 09:05
Tikrai pats geriausias lečo! Tik vietoje paprasto acto aš dedu obuolių actą, man dar skaniau na ir truputį sveikiau :) ATSAKYTI
Alė
2020-09-24 13:05
Sakykit prie kokio patiekalo geriausiai tinka šis leč0? Ačiū ATSAKYTI
Ingrida
2020-10-07 12:52
Tinka ruošti silkės patiekalams ar tiekti prie kepsnių, kukuliukų ar kitų paukštienos, žuvies ar mėsos patiekalų. Ar net tiesiog tepti ant duonos riekelės :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital