Pats skaniausias cukinijų kugelis su manais
AUTORIUS:
Vaiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Cukinijų kugelis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai labai skanus, pigus ir man net skanesnis už bulvių kugelį. Prieš keletą metų šį receptą radau Sniegenos... Labai labai skanus, pigus ir man net skanesnis už bulvių kugelį. Prieš keletą metų šį receptą radau Sniegenos tinklaraštyje ir nuo tada jį gaminu kasmet bent po keletą kartų atėjus cukinijų sezonui, nes na jis tikrai be galo krašto skanus ir taip paprasta pagaminti. Būtinai paragaukite! (...daugiau) Vaiva
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas cukinijų (gryno svorio)
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė miltų
200 gramų sūrio
3 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Burokine tarka sutarkuoju cukiniją. Svogūną labai smulkiai supjaustau ir įmaišau į cukiniją. Ten pat įmušu kiaušinius ir viską išmaišau.
2.
Į cukinijos masę suberiu miltus, kepimo miltelius ir manus bei viską labai gerai išmaišau. Surį smulkiai sutarkuoju ir porą saujų atsidedu apkepo viršui, o likusį suberiu į cukinijų masę. Ten pat supilu aliejų, pagardinu druska ir pipirais ir viską vėl gerai išmaišau.
3.
Masę supilu į sviestu arba aliejumi pateptą kepimo formą, viršų apibarstau atsidėtu sūriu ir šaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu apie 45-50 minučių, kol kugelio viršus tampa gražiai auksinės spalvos. Labai skanu valgyti su grietine ar graikišku jogurtu.
AUTORIUS: Vaiva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Dalia
2017-08-26 20:18
labai labai skanu
ATSAKYTI
Karina
2017-08-18 19:32
Sveiki. Kokio tirštumo masę reiktų išgaut? Nes stiklinės pas visų skirtingos :) ATSAKYTI
Vaiva
2017-08-18 21:29
Standartinė receptų matuose naudojame stiklinė yra 240 ml, galite tokiu matu daugmaž ir matuoti, o truputis šen ar ten šiame recepte tikrai nieko nekeis :) Jeigu patogiau gramais, tai miltų čia reikėtų apie 120g, o manų - apie 160g. O masė gaunasi tokia tikrai tirštoka. Po to kepant cukinijos paleidžia sultis, miltai ir manai jas sugeria ir viskas puikiai susijungia :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis