Patikimiausias agurkų marinavimo būdas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 120)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 120)
Patikimiausias agurkų marinavimo būdas
Autorius apie receptą: Daug metų eksperimentavusi, ragavusi ir stebėjusi konservuotų agurkų išgyvenimą rūsy, galiu tvirtai pasakyti, jog radau patį geriausią, greičiausią ir paprasčiausią Daug metų eksperimentavusi, ragavusi ir stebėjusi konservuotų agurkų išgyvenimą rūsy, galiu tvirtai pasakyti, jog radau patį geriausią, greičiausią ir paprasčiausią receptą. Jokio marinato likučio puode, jokių sudėtingų skaičiavimo matų, viskas paprasta ir greita. Skoniu jie labiausiai primena pirktinius, gal todėl, kad naudojamas sausas prieskonių mišinys, babytės agurkai su šviežiais lapais visiškai kitokio skonio. Šiuo receptu pagaminti agurkų konservai atlaikė net dvi žiemas, nekeisdami skoninių savybių. Taip taip, mažiname konservų su actu, bet nereiškia, kad jų nebegaminame. Kaipgi apsieiti be marinuotų agurkų gaminant mišraines? (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
pagal poreikį agurkų (kiek tilps į stiklainius)
1 litras vandens
100 mililitrų acto 9%
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
1 šaukštas prieskonių konservavimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jei agurkai pirktiniai, juos reikėtų bent kelioms valandoms užmerkti šaltame vandenyje. Jei ką tik skinti, imuosi stiklainių. Išplaunu juos karštame vandenyje su soda ir dedu ant orkaitės grotelių, jungiu 80 C ir palieku kaisti 20 min.
2.
Tuo metu užkaičiu puodą su vandeniu, kiekis priklauso nuo to kiek agurkų planuoju konservuoti, o kol kas kiekis ir nėra esmė. Iškaitintus stiklainius sudedu ant darbo stalo, palaukiu, kol pravės, ir į juos sandariai suštabeliuoju agurkus. Kai vanduo puode užverda, užpilu juo agurkus (būtinai iki pat stiklainio viršaus), lengvai užsuku dangtelius ir palieku atvėsti.
3.
Atvėsusį vandenį išpilu į talpą, kurioje galima paskaičiuoti tūrį, tam turiu puodą su litražo gradacija, bet laisvai galima naudoti trilitrį ar litrinį stiklainį. Būtent tokį kiekį šviežio vandens pilu į puodą, užkaitinu ir tuomet sudedu prieskonius, proporcija 1 litrui: 3 v. š. cukraus, 1 v. š. druskos, 1 v. š. prieskonių konservavimui mišinio. Cukrui su druska ištirpus ir marinatui užvirus, išjungiu ugnį ir supilu 9 proc. actą. Jo skaičiuoju 100 ml vienam litrui vandens.
4.
Marinatu užpilu agurkus, stiklainius užsuku ir verčiu žemyn dangteliais ant virtuvinio rankšluosčio. Kuo stipriau apkūtoju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Jolanta
2019-06-29 20:11
As niekad nebenupilineju agurku karstu vandeniu,tiesiog uzpilu karstu verdanciu marinatu ir pakaitinu.O vietoj acto pilu acto esencija. ATSAKYTI
Loreta
2017-07-27 23:39
Anksčiau ir aš stiklainius kaitindavau orkaitėje, bet paskui pagalvojau: agurkus į stiklainius juk dedu nekaitintus ir nekaitintomis savo rankomis... Dabar ir stiklainių nebekaitinu - skirtumo nejaučiu. ATSAKYTI
Alina
2017-08-16 20:09
Ir aš taip darau ir nejaučiu skirtumo.... tik daug greičiau ir patogiau, o skonis toks pat :) ATSAKYTI
Elytė
2017-07-22 07:49
Ar tą patį skystį vėl užvirint, kurį nupylėt nuo agurkų ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-07-22 20:08
Ne, pagal receptą tas nupiltas skystis naudojamas tik pamatuoti reikalingo šviežio vandenuko kiekiui. O užvirinti reikėtų šviežų, švarų vandenį, tiesiog būtent tokį kiekį, koks buvo nupiltas nuo agurkų. ATSAKYTI
Jolanta
2021-07-25 17:51
O kodel negalima naudoti to pacio skyscio? ATSAKYTI
Vida
2021-07-29 17:01
Aš naudoju tą patį skystį. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital