Burokėlių sriuba - pati skaniausia

AUTORIUS:
Gintė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 128)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 128)
Burokėlių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai kvapni ir sušildanti sriuba, kurią gaminu pagal savo mamos receptą jau daug metų. Sriuba nesudėtinga ir labai soti, o ragaujame ją dažniausiai su grietine. Jei kokio Labai kvapni ir sušildanti sriuba, kurią gaminu pagal savo mamos receptą jau daug metų. Sriuba nesudėtinga ir labai soti, o ragaujame ją dažniausiai su grietine. Jei kokio ingrediento neturite, nieko tokio, galima receptą ir supaprastinti ar vienus produktus pakeisti kitais, pavyzdžiui, vietoje pupelių, jei nemėgstate, galite naudoti ir bulves, jos taip pat suteiks sotumo sriubai. (...daugiau) Gintė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras vandens
300 gramų mėsos (idealu, jei su kaulais)
250 gramų burokėlių (virtų)
1 stiklinė konservuotų pupelių (arba virtų)
100 gramų kopūstų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas sviesto
1 vienetas lauro lapų
3 vienetai pipirų (žirneliais)
pagal skonį druskos
šiek tiek obuolių acto (arba citrinų sulčių)
šiek tiek cukraus (nebūtina, bet subalansuoją rūgštelę)
Patiekiant:
pagal skonį grietinės
šiek tiek žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėsą nuplauname ir dedame į puodą su šaltu vandeniu. Įdedame lauro lapą, pipirų žirnelius ir užviriname. Jei atsiranda putų, jas nugriebiame. Verdame iki suminkštės mėsa, tai priklauso nuo mėsos rūšies (apie 40 minučių - 1 valandą).
2.
Išvirtą sultinį perkošiame. Jei mėsa buvo su kaulu, nukauliname. Mėsą smulkiai supjaustome, atsidedame.
3.
Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės ir bus auksinės spalvos. Sudedame stambiai tarkuotą morką ir dar 2-3 minutes pakepame.
4.
Į perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, kubeliais pjaustytus burokėlius, suberiame pupeles, sudedame apkepintas svieste daržoves, pomidorų pastą, pasūdome ir dar paverdame 10-15 min. iki suminkštės kopūstai.
5.
Sudedame mėsą, įpilame šiek tiek obuolių acto arba citrinų sulčių, įberiame žiupsnelį cukraus ir dar porą minučių paverdame.
6.
Tiekiame su grietine, pabarstome susmulkintais žalumynais.
AUTORIUS: Gintė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Irena
2023-10-20 20:41
Atradau apkepintų su svogūnais ir morkomis burokėlių skonį ATSAKYTI
Kristė
2023-01-09 12:36
Tik reikia ne nugraibyti, onupilti užvirusi vandeni ir nuplovus mėsa vėl užpilti ir vėl virti. Niekada švariai nenusigraibo lieka ant dugno nešvarių putų.
ATSAKYTI
Inga
2022-03-28 12:53
Viriau be mesos ir irgi labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Vytautas
2021-11-07 14:26
Labai skani, ačiū už recepta ATSAKYTI
Edita
2020-04-13 15:27
Kol mėsa išverda man puses vandens neliko =) tada kai sudedi tiek daug daržovių į sriuba nebepanašu =) ATSAKYTI
Aistė
2020-04-14 09:34
Reikia dangčiu uždengti, kad nenugaruotų tiek daug :) ATSAKYTI
Garbrielė
2022-07-12 15:27
Kol verda mėsa nereikia nieko maišyti, atidenginėti ar pan. Kai verdate mėsą ją tiesiog uždengiate dangčiu ir paliekate ramybėje ATSAKYTI
Saulė
2019-03-17 16:17
Super sriubyte, labai patiko ATSAKYTI
R.B.
2018-01-25 04:48
As dar dedu adzikos, labai skanu ATSAKYTI
Meidas
2011-10-23 00:43
Baisiai geras receptas! 10/10 :)) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital