Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama
AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojama
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai
Jeigu dar nesatę bandę, tikriausiai nustebsite, bet naminius koldūnus paruošti labai paprasta! Ši tešla tąsi, jos beveik nereikia minkyti ir nelimpa prie rankų.
Paprastai koldūnų pasidarau daugiau ir juos užšaldau. Kad jie šąldami nesuliptų, pirmiausia juos vienu sluoksniu sudedu į šaldiklio padėklą ant kepimo popieriaus, palikdama tarpelius, o vėliau sudedu į maišelius. Iš nurodyto kiekio pagaminsite apie 30-40 vidutinio dyžio arba apie 50-60 mažų koldūnų.
(...daugiau) Aistė
Redakcijos nuomonė: Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio Ši koldūnų tešla mums buvo tikras išsigelbėjimas. Jos originalų receptą sukūrė nuostabioji Renata iš tinklaraščio KumutesVirtuve.lt ir nuo tada ji pasklido internete visokiausiomis formomis ir iš lūpų į lūpas. Nes ji tikrai puiki. Pagaminsite greitai ir beveik neminkydami, iškočiosite be vargo ir ji visiškai nelips nei kočiojant, nei prie koldūnų formelių. Jeigu dar to nepadarėte, būtinai būtinai išmėginkite! (...daugiau)
INGREDIENTAI:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (verdančio)
5 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti, įdėti žiupsnelį druskos, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą. Palikti kelias minutes atvėsti, tuomet išminkyti.
2.
Gnybti tešlos kamuoliukus ir juos labai plonai iškočioti. Formavimui galite naudoti specialią formą arba išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną dėti įdaro ir formuoti koldūnus.
3.
Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
4.
Tiek šviežius, tiek šaldytus dedu į verdantį vandenį ir verdu 5-7 minutes.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Eva
2017-07-17 12:44
Sveiki :) neturiu tiek patirties gaminime, ypac koldunu, todel gal kas galite padeti ir pasakyti kokiam kiekiui mesos sis receptas? mazdaug 500g? ar daugiau? ATSAKYTI
Lina
2017-07-17 16:14
Tikrai taip, Eva, apie 500g mėsytės šiam tešlos kiekiui turėtų būti pats tas :-) ATSAKYTI
Eva
2017-07-17 18:27
Ačiū! ATSAKYTI
Romena
2017-07-16 15:42
Labai iseina gera tesla,super,visada dabar darau,koldunai ir piragukai superiniai☺ ATSAKYTI
Laimutė
2017-07-09 22:53
Ačiū labai už tinkamą receptą. Gaminau ir ragavau labai skaniai. ATSAKYTI
Ana
2017-05-26 22:06
Lygiai is tokios pacios teslos gaminu ceburekus.Super gaunasi:) ATSAKYTI
Neringa
2017-05-16 11:03
Isbandziau labai labai buvo malonu gaminti. ATSAKYTI
nijole
2017-05-11 22:32
aciu labai uz patarimus:) ATSAKYTI
Loreta
2017-03-23 05:55
Superine tesla, aciu lb uz recepta :) ATSAKYTI
Guga
2017-03-20 20:29
Prisidedu prie teigiamų atsiliepimų. Tešla išties puikios konsistencijos, elastinga Buvo smagu gaminti koldūnus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis