Paprikos pomidorų sultyse žiemai (be acto ir cukraus)
AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 35)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 35)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Taip marinuotos paprikos pavyksta labai skanios ir nereikia jokio papildomo cukraus ar acto, pakanka pomidorų rūgštelės. Pomidorų sultis aš paprastai naudoju namines, bet tiks ir
Taip marinuotos paprikos pavyksta labai skanios ir nereikia jokio papildomo cukraus ar acto, pakanka pomidorų rūgštelės. Pomidorų sultis aš paprastai naudoju namines, bet tiks ir pirktinės, jeigu neskiestos. Prieskonius irgi drąsiai koreguokite savo nuožiūra - galite papildomai įdėti česnako, čili pipiriuko ar kitų mėgstamų pagardinimų.
(...daugiau)(...mažiau)
Janina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 vienetai
saldžiosios paprikos
1 litras
pomidorų sulčių
2 šaukštai
druskos
šiek tiek
juodųjų pipirų
šiek tiek
lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į kiekvieną stiklainį dėkite po lauro lapą ir keletą juodųjų pipirų grūdelių.
2.
Nuplautas ir išdarinėtas paprikas blanširuokite verdančiame vandenyje 3 - 4 min. Tada jas perliekite šaltu vandeniu (kad atvėstų), gerai nuvarvinkite ir dėkite į stikainius.
3.
Pomidorų sultis supilkite į puodą, sudėkite druską, užvirinkite ir verdančiomis sultimis užpilkite paprikas.
4.
Stiklainius su paprikomis dėkite į didelį puodą (prieš tai jame patieskite ranšluostėlį, jog stiklainiai nesutrūktų nuo kaitros) ir pridenkite danteliais (neužsukite, tik pridenkite). Puodą pripildykite vandens kad apsemtų maždaug 2/3 stiklainių ir pasterizuokite verdančiame vandenyje - 0,5 l stiklainius apie 35 min., o 1 l stiklainius apie 35 - 40 min.
5.
Tada stiklainius užsukite, apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti.