Paprasta perlinių kruopų sriuba

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 161)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 161)
Perlinių kruopų sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gardžioji perlinių kruopų sriuba tiesiai iš vaikystės! Papildomai galima pagardinti raugintais agurkėliais. Gardžioji perlinių kruopų sriuba tiesiai iš vaikystės! Papildomai galima pagardinti raugintais agurkėliais. Jurgita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė perlinių kruopų
3 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas grietinės
1 saujelė žalumynų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Perlines kruopas užmerkti vandeniu ir palikti per naktį. Prieš gaminant sriubą mirkymo vandenį nupilti ir kruopas perplauti.
2.
Storadugniame puode įkaitinti aliejų ir jame apkepinti kubeliais pjaustytą svogūną bei pusžiedžiais pjaustytas morkas.
3.
Daržoves užpilti vandeniu ar sultiniu (aš pilu apie 2 litrus), suberti perplautas perlines kruopas ir viską pavirti apie 30-40 miučių, kol kruopos suminkštės.
4.
Suberti pjaustytas bulves, pagardinti prieskoniais ir virti 10-15 minučių, kol bulvės sumikštės.
5.
Baigiant virti pagardinti grietine ir suberti kapotus žalumynus. Tinka su duonos riekele. Skanaus!
AUTORIUS: Jurgita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Neri ga
2023-10-20 23:03
Skanu ATSAKYTI
Zuzana
2023-01-25 12:32
Ir kada jūs nustosit vartoti tuos aliejus , kur dingo kiauliniai taukai? Užaugom ant tų taukų ir nereikėjo aliejaus, nebent šviežiai spausto sėmenų aliejaus. ATSAKYTI
Tauraite
2024-04-06 11:43
Ponia, o jus tu tauku mums visiems gal ir parupisint? ATSAKYTI
As
2019-07-17 17:29
Man saniausia taip - perlines, pakepintos morkos su svogunu ir pupeles. Jokiu bulviu ir grietines. ATSAKYTI
Laimutė
2018-09-20 22:31
Ar galima pridėti pupelių ? ATSAKYTI
Irma
2018-09-21 08:54
Žinoma, galima ir pupelių dėti :) Tik jei dėsite sausas, gali virti ilgiau, geriausia jas būtų pernakt pamerkti. ATSAKYTI
Irma
2018-02-07 13:08
Skanumelis ATSAKYTI
Diana
2016-09-26 10:16
Man ši sriuba viena iš mėgstamiausių. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital