Paprasta lazanija
AUTORIUS:
Agne
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 209)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 209)
Paprasta lazanija
@ Shutterstock
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai lazanijos lakštų
Padažui:
300 gramų kiaulienos faršo
150 mililitrų vandens
0.5 vieneto svogūnų
1 skiltelė česnako
3 šaukštai konservuotų pomidorų (pjaustyti)
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 žiupsnelis raudonėlio
1 žiupsnelis baziliko
1 žiupsnelis paprikos
1 žiupsnelis petražolių
Viršui:
40 gramų kietojo sūrio (tarkuotas)
3 šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia.
2.
Dedame pomidorų pastą ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei raudonėlio prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi būti ne per daug tiršta - jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.
3.
Į gilesnį indą dedame lakštus, pilame truputį faršo masės ir uždedame lazanijos lakštus ir taip toliau. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią faršo masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Kepame, kol sūris gražiai apskrus, apie 40 minučių.
AUTORIUS: Agne
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
fifi
2010-12-19 16:12
jau 3 karta eisiu daryti labai skanu...verta pagaminti :)
Ruta
2010-10-30 17:37
kiek esu gaminusi lazanija, sis receptas paprasciausias ir grieciausias. Skanu. Turbut paprastume ir slypi genialumas...:)
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis