Paprasta lazanija
AUTORIUS:
Agne
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 219)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 219)
Paprasta lazanija
@ Shutterstock
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai lazanijos lakštų
Padažui:
300 gramų kiaulienos faršo
150 mililitrų vandens
0.5 vieneto svogūnų
1 skiltelė česnako
3 šaukštai konservuotų pomidorų (pjaustyti)
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 žiupsnelis raudonėlio
1 žiupsnelis baziliko
1 žiupsnelis paprikos
1 žiupsnelis petražolių
Viršui:
40 gramų kietojo sūrio (tarkuotas)
3 šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia.
2.
Dedame pomidorų pastą ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei raudonėlio prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi būti ne per daug tiršta - jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.
3.
Į gilesnį indą dedame lakštus, pilame truputį faršo masės ir uždedame lazanijos lakštus ir taip toliau. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią faršo masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Kepame, kol sūris gražiai apskrus, apie 40 minučių.
AUTORIUS: Agne
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
aaa
2017-04-09 12:56
labai skani ATSAKYTI
fifi
2010-12-19 16:12
jau 3 karta eisiu daryti labai skanu...verta pagaminti :) ATSAKYTI
Ruta
2010-10-30 17:37
kiek esu gaminusi lazanija, sis receptas paprasciausias ir grieciausias. Skanu. Turbut paprastume ir slypi genialumas...:) ATSAKYTI
Inga
2017-06-17 20:59
Lakstus pries tai truputi reikia apvirti ar ne? :-) ATSAKYTI
Toma
2017-06-18 21:31
Aš neapverdu ir jie gerai iškepa. Bet būtinai reikia žiūrėti, jog jie visi būtų tolygiai padengti padažu (ar grietine - viršutiniame sluoksnyje). Jeigu bus visi padengti, gerai suminkštės ir neapverdant :) Bet jeigu dėl visa ko pora minučių apvirsite, blogiau irgi nebus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis