Orkaitėje keptos bulvės su pikantišku varškės įdaru

AUTORIUS:
Šarūnas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Orkaitėje keptos bulvės su varške
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, sotus ir taupus patiekalas. Jeigu bulves išsivirsite iš vakaro, tai dar ir pagaminsite labai greitai. Jeigu norisi šventiškiau, grietinę galite pakeisti majonezu Labai skanus, sotus ir taupus patiekalas. Jeigu bulves išsivirsite iš vakaro, tai dar ir pagaminsite labai greitai. Jeigu norisi šventiškiau, grietinę galite pakeisti majonezu (tada nedėkite garstyčių, nes majonezas jau bus stipresnios skonio savaime), o jeigu norisi liesiau, vietoje grietinės dėkite graikišką jogurtą ir net galite ant viršaus sūrio nebarstyti, nes ir be jo būna labai skanu. Dar tinka į varškės įdarą įpaustyti smulkintų krapų ar svogūnų laiškų. (...daugiau) Šarūnas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai bulvių
500 gramų varškės
100 gramų grietinės (arba graikiško jogurto)
100 gramų fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai garstyčių (aštresnių)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves švariai nuplauname, nušveičiame su šepetuku ir su lupenomis išverdame. Bet neperverdame. Išvirusias palikite visiškai atvėsti (galima virti ir iš vakaro). Atvėsusias bulves perpjaukite pusiau ir išskobkite jų vidų, palikdami daugmaž pusės centimentro storio sieneles. Patogiausia skobti melionų šaukšteliu arba kitu nedideliu šaukštuku. Skobkite atsargiai, neskubėdami, jog nepažeistumėte bulvių odelių.</p>
2.
Įdarui dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, išspaustą česnaką, druską, garstyčias ir pipirus. Bulvių vidų patepame aliejumi, pabarstome druska ir įdarome pasigamintu varškės įdaru. Ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio.
3.
Šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Skanaus!
AUTORIUS: Šarūnas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Eglė
2021-04-24 13:31
Gal kokių patarimų ką daryti su išskobtom bulvikėm? :) ATSAKYTI
Greta
2021-04-26 10:53
Galima virtų bulvių blynelius paruošti ar į bulvių košę sutrinti :) Jei norisi, galima truputį mažiau varškės imti ir su visa mase įdaro maišyti, tik tuomet bus tokios kalvelės bulvėse :) ATSAKYTI
Gintas
2015-05-06 14:19
Labai skanu.Tik būtinai atsižvelkit į Aušros komentarą.Skanausiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Ausra
2013-02-18 13:52
Skanu. Tik 20 min kepimui bulves tikrai turi buti virtos.
Pasinaudojau ir pasiulytu patobulinimu - truputi pakepintu lasinuku (su raumenuku), labai pagerina skoni. Bet surio ir gi dejau.
Nuo saves siek tiek majonezo ant virsaus uzdejau. Gavosi labai labai skanu. Receptukas tikrai bus kartojamas ir nekarta :) ATSAKYTI
skaniai
2013-02-14 21:10
geras receptukas, bet aš patobulinau pagal save :)
bulves pirma apviriau, tada pjausčiau ir skobiau vidų, o fermentinį sūrį pakeičiau kepinta šonine.
Skonis tobulas net nemėgstantiems varškės ATSAKYTI
Justinas
2012-11-21 20:53
As kepiau 45 min. Vietoje baziliko dejau ciobreliu. Visai nieko, kepsiu dar :) ATSAKYTI
JUST
2011-11-14 16:34
as taip manau kad reik truputi avirti... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital