Orkaitėje kepti perliniu kuskusu įdaryti baklažanai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Orkaitėje kepti perliniu kuskusu įdaryti baklažanai
Orkaitėje kepti perliniu kuskusu įdaryti baklažanai
Orkaitėje kepti perliniu kuskusu įdaryti baklažanai
Autorius apie receptą: Tai sotus, spalvingas ir išvaizdus, na jei norite kam nors padaryti įspūdį, patiekalas. Ir jei jus mėgstate baklažanus, taip kaip aš, tai jus privalote jį paragauti! Tai sotus, spalvingas ir išvaizdus, na jei norite kam nors padaryti įspūdį, patiekalas. Ir jei jus mėgstate baklažanus, taip kaip aš, tai jus privalote jį paragauti! Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai baklažanų
500 gramų vyšninių pomidorų (perpjautų per pusę)
150 gramų kuskuso
100 gramų avinžirnių
2 vienetai svogūnų (perpjauti per pusę ir supjaustyti griežinėliais)
6 skiltelės česnako (supjaustyto plonais griežinėliais)
50 gramų razinų
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai balzaminio acto
2 šaukštai pomidorų pastos
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio malto muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek petražolių (kapotų)
šiek tiek kedro riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius užmerkite šaltame vandenyje per naktį, ryte nukoškite ir įdėkite į puodą su vandeniu ir 1/2 a.š. sodos. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol avinžirniai išvirs. Nukoškite. Virtus avinžirnius, be abejo, galima nusipirkti parduotuvėje, jei nenorite ar neturite laiko virti.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Kepimo skardą išklokite silikoniniu padėkliuku arba kepimo popieriumi.
3.
Kol orkaitė kaista, nuplaukite baklažanus ir nusausinkite. Perpjaukite juos per puse (išilgai). Paimkite vieną puselę baklažano ir su mažu peiliu padarykite keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų jo minkštime. Dabar 45 laipsnių kampu padarykite dar keletą įstrižų lygiagrečių įpjovimų. Gausis deimanto (rombo) forma. ATSARGIAI - NEPERPJAUKITE IR NEPRADURKITE BAKLAŽANO ODOS. Įpjovimai turi būti gilūs, bet siekti tik iki odelės. Pakartokite su visom baklažano pusėmis.
4.
Į tarpus (įpjovimus) prikiškite česnako griežinėlių, pabarstykite baklažanus druska ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 45 min. jei baklažanai dideli, 35 min. - jei maži. Laikas nurodytas apytiksliai, nes baklažanai būna skirtingų dydžių, o ir kiekvienas iš mūsų kitaip supranta kas yra "didelis" ir "mažas" baklažanas. :) Todėl tiesiog stebėkite kaip jie kepa. Baklažanai turi būti minkšti ir lengvai apskrudę.
5.
Ruoškite padažą: į puodą sudėkite svogūnus, pomidorus, razinas, cukrų, actą, pomidorų pastą, rūkytą papriką, muskato riešutą bei druską (pagal skonį, aš dėjau ne pilną a.š.) ir įpilkite 1 nepilną stiklinę vandens. Viską išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite su ne pilnai uždarytu dangčiu (tam, kad dalis skysčio išgaruotų ir padažas nebūtu panašus į sriubą) 30 min.
6.
Išvirkite kuskusą. Kai padažui liks virti 5min. įberkite virtus avinžirnius ir kuskusą. Viską sumaišykite ir pabaikite virti. Išimkite baklažanus iš orkaitės ir ant viršaus dosniai uždėkite padažo, pabarstykite kedro riešutais ir žalumynais. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Eglė
2019-01-05 18:06
Labai skaniai gavosi, buvo ypatingas Kūčių patiekalas! Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital