Orkaitėje kepti jautienos kukuliai su pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Orkaitėje kepti jautienos kukuliai su pievagrybiais
Autorius apie receptą: Šitie kukuliai patenkins mėsos mėgėjus nors mėsos juose dvigubai mažiau nei atrodo, bet tuo pačiu nenuvils skoniu. Tai puikus būdas paslėpti daržoves nuo išrankių ir preiš Šitie kukuliai patenkins mėsos mėgėjus nors mėsos juose dvigubai mažiau nei atrodo, bet tuo pačiu nenuvils skoniu. Tai puikus būdas paslėpti daržoves nuo išrankių ir preiš sveiką mitybą nusistačiusių gurmanų kurie atsisako valgyti daržoves. Tikriausiai kiekviena šeima turi savo receptą kotletams ruošti ir iš esmės galite toliau juos taip pat ruošti, o iš šito recepto pritaikyti daržoves bei keptus grybus. Jei šeimoje yra asmenų nemėgstančių grybų, pakeisite juos sauja tarkuotų cukinijų ir įdėkite truputį daugiau morkų, skonis bus kitoks nei su grybais, bet tikrai neblogesnis. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų pievagrybių
350 gramų jautienos faršo
0.5 stiklinės pieno
2 riekės šviesios forminės duonos
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai petražolių (kapotų)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitintinkite orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Grybus nuvalykite virtuviniu popieriumi ir stambiai supjaustykite - mažesnius į 4 dalis, didesnius į 6. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
3.
Nuo baltos duonos nupjaukite plutelę, supjaustykite duoną kubeliais ir užpilkite pienu. Svogūną ir morką sutarkuokite burokine tarka.
4.
Grybams iškepus, susmulkinkite juos virtuviniu kombainu ir sumaišykite juos su malta jautiena, tarkuotom morkom bei svogūnu, trintu česnaku, petražolėm ir kiaušiniu. Kiek įmanoma nuspauskite nuo duonos pieną ir dėkite duoną į mėsos ir grybų masę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską gerai išmaišykite.
5.
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių. Pasišlapinant rankas formuokite 3-4 cm skersmens kukuliukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje apie 35 minutes, kol paruduos ir visiškai perkeps.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital