Orkaitėje kepta kalakutiena su pievagrybių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Orkaitėje kepta kalakutiena su pievagrybių įdaru
Autorius apie receptą: Tokius patiekalus man labai patinka ruošti kai aš laukiu svečių vakarienei. Viską galima pasiruošti iš anksto, jei labai reikia net prieš dieną, o į orkaitę pašauti tik Tokius patiekalus man labai patinka ruošti kai aš laukiu svečių vakarienei. Viską galima pasiruošti iš anksto, jei labai reikia net prieš dieną, o į orkaitę pašauti tik pradedant rinktis svečiams. Tokiu būdu, aš turiu laiko pati pasipuošti ir su svečiais pabendrauti, o ir vakarienę ant stalo galiu patiekti šiltą ir šviežią – tiesiai iš orkaitės ir, svarbiausia, be jokio streso. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų kalakutų krutinėlės
300 mililitrų balto vyno (arba vandens)
250 gramų pievagrybių
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai petražolių (kapotų)
2 šaukštai kietojo sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai duonos trupinių
1 šaukštas prieskonių vištienai
2 skiltelės česnako
šiek tiek rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2.
Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu popieriumi ir aštriu peiliu šone įpjaukite kišenę, taip kad galėtumėte sukimšti įdarą. Išorę ir vidų įtrinkite vištienos prieskoniais.
3.
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir jame kepkite grybus, apie 10 minučių, kol šie iškeps. Idarui, sumaišykite iškeptus grybus, petražoles, tarkuotą parmezano sūrį, trupinius, bei pertrintą česnaką. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
4.
Sukimškite įdarą į paruoštą mėsą, susiauskite įpjovą, gerai susukite ir suriškite siūlu. Vėl gerai įkaitinkite keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir apkepinkite paruoštą kalakutieną iš visų pusių, kol mėsa gerai paruduos, tada dėkite į gilesnę kepimo formą, užpilkite vynu arba vandeniu, paberkite druska bei pipirais, įdėkite šakelę rozmarino ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių, priklausomai nuo gabalo dydžio. Kepimo metu karts nuo karto šaukštu apliekite mėsą kepimo skysčiu. Jei matote, kad skystis baigia iškepti ir išgaruoti užpilkite dar truputį vandens.
5.
Išėmus iš orkaitės leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 5 minutes, tada išvaduokite nuo siūlų, supjaustykite griežinėliais ir mėgaukitės. Likusį kepimo skystį galite užvirinti su trupučiu saldžios grietinėlės ir žiupsneliu maltų juodųjų pipirų – bus šaunus padažas.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital