Obuolių acto marinatas agurkams ir ne tik
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Obuolių acto marinatas
Obuolių acto marinatas
Obuolių acto marinatas
Obuolių acto marinatas
Autorius apie receptą: Šiandien norėčiau pristatyti dar neaprašytą agurkų marinavimo su obuolių actu receptą ir mažą gudrybę, sutaupančią galybes laiko konservuojant. Kai turiu laisvą Šiandien norėčiau pristatyti dar neaprašytą agurkų marinavimo su obuolių actu receptą ir mažą gudrybę, sutaupančią galybes laiko konservuojant. Kai turiu laisvą pusvalandį, išsiverdu didelį kiekį marinato, jį galima naudoti visą savaitę, kasdien užsukant kad ir po 2-3 stiklainius, tai ypač aktualu auginantiems agurkus nedideliame šiltnamyje ar darže. Šis marinatas tinka visoms daržovėms ar jų asorti. Tik jei gaminsite paprikas, kalafiorus ar morkas, būtinai blanširuokite jas verdančiame vandenyje bent 5 minutes. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
šiek tiek agurkų (kiek tilps į stiklainius)
5 litrai vandens
1 litras obuolių acto
15 šaukštų cukraus
5 šaukštai druskos (rupios, nejoduotos)
šiek tiek prieskonių marinavimui mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į 7 l puodą pilu 5 l vandens, 5 v. š. rupios (nejoduotos) druskos, 15 v. š. cukraus. Kaitinu, kol vanduo užverda, o prieskoniai ištirpsta. Ir tuomet supilu 1 l obuolių acto.
2.
Marinatas paruoštas. Prieš kemšant agurkus į stiklainius, juos nuplaunu, didesnius pjaustau griežinėliais, mažesnius nuplikau verdančiu vandeniu, tuomet jie talpiau gula į stiklainius. Taros dydis neturi reikšmės, svarbiausia yra švara, todėl stiklainius kruopščiai išplaunu karštu vandeniu ir soda ir iškaitinu orkaitėje +80 C (apie 15 min.).
3.
Užkaičiu puodą su marinatu, į kiekvieną stiklainį dedu prieskonių marinavimui mišinio. Puslitriniam stiklainiui užteks arbatinio šaukštelio, litriniam reiktų viso valgomojo šaukšto prieskonių. Greitam marinavimui ne itin patinka švieži lapai ar česnakai, todėl jei nenorite sugadinti konservų, geriau vartokite tik džiovintus prieskonius. Dangtelius visada naudoju tik naujus, todėl tik nuplikau jų vidinę pusę verdančiu vandenius.
4.
Stiklainius sklidinai pripilu verdančio marinato, užsuku dangtelius ir stiklainius verčiu aukštyn kojomis ant pledo. Kai jau sudėti visi stiklainiai, pledu uždengiu ir apkamšau. Palieku iki pilno atvėsimo ir nešu į rūsį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis