Purūs keksiukai su obuoliais ir maskarponės kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Keksiukai su obuoliais ir maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Keksiukai tokie sotūs, kad vienas atstoja torto gabaliuką. Pastovėję kitą dieną būna dar skanesni ir drėgnesni. Keksiukai tokie sotūs, kad vienas atstoja torto gabaliuką. Pastovėję kitą dieną būna dar skanesni ir drėgnesni. Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Dar vienas puikus ir tobulais skanus Jurgitos receptas. Maskarponės-grietinėlės kremas šiuos ir taip gardžius, drėgnus keksiukus pakelia į naujas skonio aukštumas. Gamindami Dar vienas puikus ir tobulais skanus Jurgitos receptas. Maskarponės-grietinėlės kremas šiuos ir taip gardžius, drėgnus keksiukus pakelia į naujas skonio aukštumas. Gamindami lengvai paimprovizavome - į keksiukų tešlą papildomai įdėjome šaukštelį cinamono, o kremui vietoje citrinos rūgšties naudojome šaukštą šviežiai spaustų citrinos sulčių bei įtarkavome šiek tiek citrinos žievelės. Šios improvizacijos labai tiko. Beje, Jurgitos pastaba taikli - kitą dieną šie keksiukai dar skanesni, nes drėgmė iš obuolių tolygiau pasiskirsto per visą kepinį. Deja, iki kitos dienos mums pavyko išsaugoti tik vieną keksiuką, kurį paslėpėme specialiai paragavimui - nuo stalo jie dingo greičiau negu įsivaizdavome. Tad jeigu spėjate keksiukus pagaminti iš vakaro - puiku, bet jeigu ne - didžiulį skonio malonumą jums vis tiek pažadame! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
150 gramų sviesto
150 gramų miltų
120 gramų cukraus
3 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
80 gramų kokoso drožlių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų maskarponės sūrio
3 šaukštai cukraus
1/5 šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gaminame keksiukus: pieną truputį pašildyti, suberti į jį kokoso drožles ir palikti 15 minučių pastovėti.
2.
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 minutę. Supilti pieną su kokosais.
3.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Sudėti mažais kubeliais supjaustytus obuolius, ir vėl viską atsargiai išmaišyti (nepermaišyti!).
4.
Į keksiukų formeles dėti tešlos (apie 3/4 formelės).
5.
Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol keksiukų viršus gražiai paruduoja. Keksiukus atvėsinti.
6.
Gaminame kremą: grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštimi išplakti iki standumo. Atsargiai įmaišyti į maskarponės sūrį (lengviau įsimaišys, jeigu maskarponė bus kambario temperatūros).
7.
Konditeriniu švirkštu papuošti keksiukus kremu. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital