Nuostabus varškės pyragas su slyvomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Nuostabus varškės pyragas su slyvomis
Autorius apie receptą: Apie gerus dalykus nereikia labai daug kalbėti, jie patys kalba savo rezultatais. Taip ir šitas pyragas – jis tiesiog fantastiškas ir nėra apie jį ką daugiau pasakyti. Migdolai ir Apie gerus dalykus nereikia labai daug kalbėti, jie patys kalba savo rezultatais. Taip ir šitas pyragas – jis tiesiog fantastiškas ir nėra apie jį ką daugiau pasakyti. Migdolai ir varškė pyragui suteikia neįprastai drėgną purumą, o slyvų karūna savo rūgštele atsveria lengvą saldumą. Derinys tikrai vykęs ir visai nesikuklindama galiu pasakyti, šitas receptas yra tiesiog puikus ir yra vertas būti išbandytas, ir netgi rizikuoja tapti pačiu mėgstamiausiu slyvų pyrago receptu. Jei norite šio pyragi be glitimo, paprastus miltus pakeiskite ryžių, avižų ar kitais miltais be glitimo. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų mėlynųjų slyvų
200 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
125 gramai maltų migdolų
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
120 gramų cukraus
50 gramų miltų
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas cukraus (pabarstymui)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite 180 laipsnių.
2.
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios, šviesios masės. Toliau plakant po vieną sudėkite kiaušinio trynius. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir grietinę. Mediniu šaukštu įmaišykite maltus migdolus ir miltus, paskui varškę.
3.
Kiaušinių baltymus drauge su žiupsneliu druskos išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Tortinės formos (23cm skermens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus gerai patepkite sviestu. Sudrėbkite paruoštą tešlą ir tolygiai paskleiskite dugne.
4.
Slyvas nuplaukite, gerai nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir kiekvieną puselę supjaustykite į dar 3-4 skilteles. Išdėliokite skilteles ant paruoštos tešlos pjautąja puse į viršų.
5.
Apiberkite šaukštu cukraus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol paviršius gražiai parusvės. Leiskite pyragui gerai atvėsti ir tik tada atidarykite formą, prieš tai įsitikinus, kad šonai nėra prilipę. Skanaus!
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ilona
2023-10-29 21:39
Labai skanus gavosi! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital