Nuostabus kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 152)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 152)
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus
60 gramų graikinių riešutų (ar kitokių)
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
400 gramų varškės
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
2 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis (arba kombainu - maišykite pulso režimu) trupindami pirštais sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, kol susidarys trupiniai. Įdėkite grietinę ir dar pamaišykite, kad trupinukai būtų lengvai lipnūs. Grietinės gali reikėti ir šiek tiek mažiau, jos dėkite tik tiek, kad trupiniai neatrodytų sausi.
2.
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, as naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad būtų vientisas sluoksnis. Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
3.
Paruoškite įdarą: elektriniu trintuvu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 min. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais. Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 min.
4.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Virginija
2024-01-04 16:20
Kas yra rikotos varškė? ATSAKYTI
Justina
2024-01-04 16:39
Tam tikra varškės rūšis, ant pakelio taip ir būna parašyta, kad rikotos. Jį labai tinka naudoti ne tik desertams, bet ir daržovių patiekalams gardinti, sumuštiniams, makaronams ypač. ATSAKYTI
Ana
2023-01-20 22:31
O galima rududu naudoti vietoj kondensuoto pieno? ATSAKYTI
Vilma
2023-10-10 16:47
Galima. ATSAKYTI
Gita
2022-10-14 03:30
Ar galima naudoti ricotta varske? ATSAKYTI
Aistė
2023-01-23 10:19
Bus šiek tiek kitoks, bet galima. Gal tik tuomet 200 g rikotos ir 200 g paprastos, bus standžiau. ATSAKYTI
Žiedūnė
2022-01-09 13:40
As tesla tarkuotu su brokėliu tarka ir dedu maskarponės verkia irgi pavyksta puikia ATSAKYTI
Inga
2021-04-23 18:48
Aš tai tarkuoju sviestą, žymiai greičiau tie trupiniai pasidaro ATSAKYTI
lijune
2021-05-26 19:12
aciu uz patarima ATSAKYTI
Vera
2021-03-10 22:22
Gal galima kažkuo pakeisti kiaušinius? ATSAKYTI
Tina
2021-02-07 15:33
Iš pirmo nesigavo nes sviestas buvo nelabai šaltas, o visus kitus sykius puikiai gavosi. Ir labai skanus pyragas! ATSAKYTI
Evee
2020-10-30 22:48
Gaminau siandien, nuostabus skonis tirpsta burnoje!!! Visa seima buvo labai patenkinta! Aciu ❤️ ATSAKYTI
Lina
2019-12-19 20:56
Miltus naudoti kauno grūdai ekstra? Ar galima paprastus kvietinius miltus ATSAKYTI
Diana
2019-12-22 22:23
Esu dariusi su visokiais miltais - visada pavyksta. Nuo miltu rusies tiesiog grietines kiekis priklausyti gali ir tiek :) ATSAKYTI
Kristina
2019-12-18 09:59
Kokia varške naudojote? ATSAKYTI
Lina
2019-12-18 10:12
Tinka paprasta 9% iš kvadratinių pakelių :) ATSAKYTI
Kristina
2019-12-19 20:38
Bet galima ir iš bet kokio maišelio . Svarbu , kad 9%? ATSAKYTI
Eglė
2019-12-22 22:24
Tikrai taip. Tik kiaušiniai geriau kad būtų didesni, ne mažučiai (idealu - L dydžio). ATSAKYTI
Asta
2018-12-27 22:56
Pabandziau per Kaledas. Super, patiko visiems, recepto prase visi. Zinau, kad jis tapo mano firminiu. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Karolina
2018-12-16 17:56
Man ir nesigavo trapi tesla. Sukrito viskas i vientisine tesla ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital