Nostalgiški žagarėliai "Snaigės" iš vaikystės

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Žagarėliai snaigės
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Žagarėliai snaigės
Žagarėliai snaigės
Žagarėliai snaigės
Autorius apie receptą: Ar dar pamenate, kaip mamos ruošdavo tešlą ir į ją mirkydavo paslaptingą strypelį su snaige ant galiuko? Neseniai mamos virtuvėje atradau tą įrankį ir nutariau prisiminti Ar dar pamenate, kaip mamos ruošdavo tešlą ir į ją mirkydavo paslaptingą strypelį su snaige ant galiuko? Neseniai mamos virtuvėje atradau tą įrankį ir nutariau prisiminti vaikystę bei savo mažuosius palepinti. Dažniausiai susivalgo dar šiltos, bet jei spės atvėsti, galima pabarstyti cukraus pudra. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
120 mililitrų pieno
100 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
2 šaukštai brendžio (arba degtinės)
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas krakmolo
600 mililitrų aliejaus (apytikriai)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su vaniliniu cukrumi ir pienu. Supilti brendį, išmaišyti. Berti miltus ir krakmolą ir vėl išmaišyti. Palikti apie 20 - 30 minučių pastovėti, kad miltai pabrinktų. Tešla turi būti vos vos tirštesnė nei lietiniams blynams, taip ir turi būti. Jei tešla labai skysta, galite berti dar labai nedaug miltų.
2.
Aliejų įkaitinti puode, kol beveik virs. Ar aliejus jau tinkamas kepti, galima įdėti gabalėlį nuskustos bulvės, jei ji jau kunkuliuoja, reiškia galima kepti. Optimali kepimo temperatūra yra tarp 180 - 190 C laipsnių, todėl patogiausia būtų kepti naudojantis virtuviniu termometru ir vis reguliuojant kaitinimą.
3.
Formelę minutėlei pamerkti į aliejų, kad įkaistų. Nuvarvinti aliejų į puodą (galima švelniai papurtyti į puodo kraštą).
4.
Tuomet formelę merkti į tešlą, kiek daugiau nei iki pusės. Svarbu: nemerkite formelės giliau - jei pamirks formelės viršus, tešla viršuje sukeps ir nepavyks žagarėlio nuimti nuo formelės, jo nesulaužant. Formelę pamerktą į aliejų laikykite 6 - 10 sekundžių, kad tešla prikibtų.
5.
Formelę su tešla merkti į karštą aliejų, laikyti formelę (neliečiant dugno, bet taip, kad ir nebūtų išlindusi virš aliejaus), kol tešla šiek tiek išsipūs, krašteliai truputį atšoks nuo formelės ir žagarėlis pradės keisti spalvą. Tuomet labai atsargiai, šakute, žagarėlį atskirti nuo formelės ir palikti toliau kepti. Kai apskrus viena pusė, apversti, apkepti kitą pusę ir išimti ant popieriniu rankšluostėliu išklotos lėkštės, kad sugertų aliejaus perteklių.
6.
Jei puodas didesnis ir kepsite iš karto 2 - 3 žagarėlius, kai tik atskirsite kepamą žagarėlį nuo formelės, ją galite naudoti sekančiam žagarėliui. Formelę vėl taip pat merkite į tešlą, palaikykite 6 - 10 sekundžių ir vėl į aliejų. Taip iškepkite visus žagarėlius.
7.
Truputį atvėsusias pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Ar būtinas alkoholis? Alkoholis tešloje padeda tešlai nepritraukti daug riebalų, o nuo karščio jis išgaruoja, todėl geriau tešlą ruošti tokią, kaip aprašyta.
Tešla "nekimba" prie formelės, ką blogai darau? Svarbūs du aspektai: temperatūra ir laikas. Temperatūra: į tešlą mirkoma formelė turi būti įkaitusi, jei tarp žagarėlių kepimų darote pertraukėlę ir formelę atidedate į šalį, prieš kepant naują žagarėlį vėl įkaitinkite formelę aliejuje. Laikas: formelę pamerktą į tešlą palaikykite 6 - 10 sekundžių, kad šiek tiek tešlos "prikeptų" prie formelės. Jei laikysite per trumpai, tešla nuo formelės paprasčiausiai nuslys. Jei laikysite per ilgai, formelė atvės, tešla prikibs prie formelės ir kepdama neatkibs.
Pasikvieskite pagalbininkų. Patogiausia šiuos žagarėlius kepti dviese: vienas mirko formelę į tešlą ir į aliejų, atskiria žagarėlį nuo formelės, kitas - varto žagarėlius ir graibo juos iš aliejaus. Jei pasitelkti antrų rankų nepavyks, pavyks iškepti ir savarankiškai, tik gali kiek ilgiau užtrukti bei būtinai atidžiai stebėkite temperatūrą bei procesą.
Atsargiai! Primename, kad gaminant su karštu aliejumi, reikia elgtis itin atsargiai. Jei turite patogias karščiui atsparias pirštines - naudokite jas, užsiriškite prijuostę, uždenkite apnuogintas rankas. Būtinai nusausinkite formeles nuo vandens - karštas aliejus susimaišęs su vandeniu gali ne tik gausiai taškytis, bet ir užsidegti!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Birute.
2022-11-25 15:32
Pavyko. Nuo formeliu atsoka tuoj pat, nereikia nieko krapstyti. Tik saldoka. O kodel issikelia tiek daug pusliciu? ATSAKYTI
Inga
2020-11-04 18:43
Gal žinot kur gauti tokią formulę ATSAKYTI
Ingrida
2020-11-05 09:19
Anksčiau esu Senukuose mačiusi, turguje. Ieškokite internete pagal "žagarėlių forma" :) ATSAKYTI
Diana
2021-12-03 17:14
Aš internetu pirkau iš kepejas.com , bet įvedus google išmeta ne vieną parduotuvę. ATSAKYTI
as
2018-12-21 19:20
Dar reikia pridėti 6 šaukštus miltų ATSAKYTI
Renata
2018-12-21 23:59
Šių žagarėlių tešla yra gana skysta, tokia ji ir turi būti, kitaip žagarėliai bus kieti, ypač vėsdami :) ATSAKYTI
rasa
2018-10-05 23:46
as bandziau kepti jau 4 kartus...turiu formele.....atrodo darau viska kaip parasyta.....bet nenulimpa man .....viskas prikepa prie formos ATSAKYTI
Lina
2018-10-06 08:18
Kad nepriliptų, labai svarbu formelę gerai įkaitinti aliejuje - dažniausiai bėda, dėl ko gali prikepti, jei nebus gerai įkaitųsi. ATSAKYTI
Snieguole
2017-10-22 06:05
Aš irgi kepu labai skanu,aš apšlakstau su medaus sirupu ir aguonom,super. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital