Nostalgiški šilkiniai cepelinai - nes jie tiesiog tobuli!

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Šilkiniai cepelinai su varške
Autorius apie receptą: Šį receptą rinkausi labai ilgai, išbandžiau ir sukūriau tobulą patiekalą, tokį, kurį valgydavome mokykloje per pietų pertrauką. Skonis pranoko visus lūkesčius! Pagal Šį receptą rinkausi labai ilgai, išbandžiau ir sukūriau tobulą patiekalą, tokį, kurį valgydavome mokykloje per pietų pertrauką. Skonis pranoko visus lūkesčius! Pagal šį receptą išviriau 16 didelių cepelinų. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2 kilogramai bulvių
300 gramų varškės
200 mililitrų pieno (karšto)
150 gramų krakmolo
150 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų maltos kalakutienos
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkiai pjaustytu svogūnu. Gardinkite druska ir pipirais.
2.
Bulves išvirkite ir sutrinkite. Užpilkite karštu pienu ir sutrinkite. Į masę įmaišykite krakmolą, varškę ir miltus. Įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir gerai išminkykite.
3.
Gnybkite bulvių masės, delne formuokite paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir formuokite cepeliną.
4.
Cepelinus dedame virti į verdantį, pasūdytą vandenį, virti 10 - 12 minučių. Tiekiame su grietinės ar pievagrybių padažu.
AUTORIUS: Justyna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Rūta
2023-02-19 13:57
O bulvės virtos su lupena? ATSAKYTI
Marius
2023-02-11 21:02
Neįmanoma nuo ranku atlupti, sudėjau vos ne kg miltų, kad kažkiek galėtų formą formuoti. ATSAKYTI
Justina
2023-02-14 13:57
Ar atvėsinote bulvių masę prieš formuojant? Nes vėstant ji sutvirtėja. Žinoma, miltų ir krakmolo kiekį reikia koreguoti pagal save, nes skirtingų rūšių bulvės būna skirtingai krakmolingos bei skirtinga varškė skirtingo drėgnumo būna. ATSAKYTI
nijole
2021-11-17 20:36
Vietoje virtu bulviu dekite isbrinkintu manu kruopu ,liuks skanus ,minksti cepikai gaunasi ATSAKYTI
Loreta
2021-02-20 16:11
Aš patarčiau suformuotus kukulius dar apvolioti krakmole, tada tikrai nesuirs. ATSAKYTI
Inga
2020-11-24 18:50
labai skanus didžkukuliai. Nei pienadms, nei miltai nepamaišė, gavos tikrai purūs, šilkiniai, neiširo... Dabar visada tokius darysiu ATSAKYTI
As
2019-03-20 04:15
Kam tie miltai ??? Neisivaizduoju cepelinu su miltais ATSAKYTI
Janina
2018-06-28 19:08
Aš pieno niekada nepiliu
ATSAKYTI
ONA
2018-02-08 13:02
Cepelinai būna tik žalių tarkuotų bulvių,o čia DIDŽKUKULIAI ir jie tikrai skanūs ATSAKYTI
Stefanija
2017-11-08 16:47
Cia ne cepelinai, o didzkukuliai - nereikia maisyti :) ATSAKYTI
Alma
2019-01-14 08:56
Tikrai tai didzkukuliai,o cepelinai is zaliu bulviu ATSAKYTI
Tida
2017-10-20 12:17
Man neaisku, bulves su lupena virt, ar nuskustas? ATSAKYTI
Daina
2017-10-20 17:14
Tiek cepelinams, tiek virtų bulvių blyneliams ar žemaičių blynams visada geriau virti su lupena, tada mažiau krakmolo išteka į vandenį ir daugiau jo pasilieka bulvėse :) ATSAKYTI
Janina
2017-10-16 17:48
Abejoju dėl pieno kiekio. Gali būti skysta tešla
ATSAKYTI
Renata
2017-10-16 22:31
Juk kai verdate bulvių košę iš virtų bulvių ir pilate pieno, jo reikia gana daug ir košė skysta juk nebūna, ar ne, ypač kai atvėsta? :-) Tikrai nebus ir šiame recepte, ypač kad dar papildomai dedasi miltai bei krakmolas. Gaminau šiuos cepelinus ir be galo puikūs pavyko, ačiū labai autorei už tokį gerą receptą! Tik žinoma, miltų ir krakmolo kiekį šiek tiek koreguokite pagal save, nes skirtingų rūšių bulvės būna skirtingai krakmolingos bei skirtinga varškė skirtingo drėgnumo būna. Svarbu, kad bulvių masė nebūtų per kieta, bet būtų pakankamai standi ir formuojama rankomis. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital