Nostalgiški sausainiai "Trapios juostelės"

AUTORIUS:
Margarita Čiuvaševa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nostalgiški sausainiai "Trapios juostelės"
Nostalgiški sausainiai "Trapios juostelės"
Nostalgiški sausainiai "Trapios juostelės"
Nostalgiški sausainiai "Trapios juostelės"
Autorius apie receptą: Ingredientus dėjau iš akies, šis receptas tikslioms proporcijoms nereiklus. Miltų gali reikėti ir truputį daugiau - dėkite tiesiog tiek, jog tešla būtų nekieta, bet minkoma ir Ingredientus dėjau iš akies, šis receptas tikslioms proporcijoms nereiklus. Miltų gali reikėti ir truputį daugiau - dėkite tiesiog tiek, jog tešla būtų nekieta, bet minkoma ir labai neliptų prie rankų. (...daugiau) Margarita Čiuvaševa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai miltų
50 gramų cukraus
šiek tiek uogienės
šiek tiek druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą išplakite elektriniu plakikliu arba mediniu šaukštu su druska ir cukrumi. Kai sviestas pabals ir nebesijaus cukraus, įmuškite kambario temperatūros kiaušinius.
2.
Suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Miltų dėkite tiek, jog tešla būtų minkoma, neliptų prie rankų, bet ir nebūtų per kieta. Labai ilgai tešlos neminkykite, nes užtrauksit ir sausainiai bus iškepę negražūs. Galit tešlą pusvalandukui padėti į šaldytuvą pailsėti.
3.
Iš tešlos iškočiokite stačiakampį. Kočiojant negailėkite miltų, nes čia sviestinė tešla ir trūkstant miltų iškart prikibs prie stalo. Pajausit, kočiojant tešlą, ji turi lengvai judėti į tas puses, kuriomis kočiojama. Supjaustykite ją į lyginį skaičių gabaliukų. Ant vieno gabalėlio dėkite uogienės ar džemo, uždenkite kitu gabaliuku. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi (galima pabarstyti ir smulkintais žemės riešutais)
4.
Kepkite 180 C temperatūroje kol taps gražiai auksinės spalvos.
AUTORIUS: Margarita Čiuvaševa
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital