Nostalgiškas tortas "Paukščių pienas"

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nostalgiškas tortas "Paukščių pienas"
Nostalgiškas tortas "Paukščių pienas"
Nostalgiškas tortas "Paukščių pienas"
Nostalgiškas tortas "Paukščių pienas"
Autorius apie receptą: Labai skanus tortas su lengvu ir nelabai saldžiu kremu... Tik kitą kartą darydamą tortą į biskvitą dėčiau daugiau cukraus, nes man pritruko saldumo, ir įberčiau vanilino. Labai skanus tortas su lengvu ir nelabai saldžiu kremu... Tik kitą kartą darydamą tortą į biskvitą dėčiau daugiau cukraus, nes man pritruko saldumo, ir įberčiau vanilino. Ingredientai skirti 24 cm skersmens apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės miltų
Kremui:
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
0.5 stiklinės pieno
150 gramų sviesto
75 mililitrai vandens
20 gramų želatinos
1 šaukštelis miltų
Glajui:
100 gramų juodojo šokolado
70 gramų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biksvitui kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi, atsargiai įmaišyti miltus. Supilti tešlą į torto formą nuimamais kraštais.
2.
Kepti 180°C temperatūroje 15 minučių. Iškepusį ataušinti ir perpjauti į 2 lakštus.
3.
Kremo sluoksniui želatiną užpilti vandeniu ir palikti apie 30 minučių, kad išbrinktų. Trynius su puse cukraus išplakti iki purumo, persijoti į juos miltus, įmaišyti pieną. Masę su dubeniu dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti vandens vonelėje, kol sutirštės (iki tokios konsistencijos, kokia buvo biskvito tešla). Nuolat pamaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Sutirštėjusius trynius visiškai ataušinti.
4.
Išplakti kambario temperatūros minkštą sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius. Plakti viską iki vientisos masės.
5.
Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tada ištirpinti želatiną ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti į juos želatiną ir plakti iki visiško standumo. Išplaktus baltymus sumaišyti su trynių kremu - išmaišyti greitai, bet labai atsargiai (geriausia šaukštu, o jei plakti elektriniu plaktuvu, tai mažiausiu greičiu ir labai trumpai, nes baltymų masė gali sukristi). Visą masę supilti ant biskvitinio pagrindo, įdėto į torto formą nuimamais kraštais, ir uždengti antru lakštu. Tortą stingdyti šaldytuve.
6.
Glajui šokoladą sulaužyti gabaliukais, sudėti į puode supiltą grietinėlę ir ištirpinti viską iki vientisos masės ant mažos ugnies nuolat pamaišant. Glajų atvėsinti ir aplieti/aptepti juo sustingusį tortą. Kai glajus sustings, tortą galima papuošti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
indre
2021-09-30 02:33
man per daug saldus, kita karta maziau bus cukraus. ATSAKYTI
Giedrė
2017-03-17 16:56
Beje, cukraus papildomai nedejau, kas nemegsta labai saldziai patariu jo papildomai ir nedet. ATSAKYTI
Giedrė
2017-03-17 16:56
Pauksciu pienas buvo megstamiausi saldainiai vaikystej, dabar UK tokiu nerandam, sita pyrageli dukra uzrode, tai gimtadieniui jau padariau - labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital