Nostalgiškas duonos desertas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Nostalgiškas duonos desertas
Nostalgiškas duonos desertas
Nostalgiškas duonos desertas
Autorius apie receptą: Nepaprastai nostalgiškas skonis, kas pamena Vilniaus “Cukrainę” Gorkio (tuomet) gatvėje, prisimins ir šį skanumyną. Mano variantas truputį kitoks, bet susimaišę Nepaprastai nostalgiškas skonis, kas pamena Vilniaus “Cukrainę” Gorkio (tuomet) gatvėje, prisimins ir šį skanumyną. Mano variantas truputį kitoks, bet susimaišę skoniai bus tokie patys kaip kadaise! (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų juodos duonos
200 gramų juodųjų serbentų uogienės (arba trintų uogų)
70 gramų sviesto
6 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duona desertui neturėtų būti labai šviežia, kuo tamsesnė ir kuo kietesnė. Pirmiausiai virtuvinio kombaino S peiliais sumalu duoną iki smulkių trupinių. Įkaitinu keptuvę, dedu sviestą ir, jam ištirpus, suberiu duonos trupinius ir rudąjį cukrų. Intensyviai maišant, kaitinu apie 7 - 8 min. Tuomet suberiu cinamoną, dar kartą kruopščiai išmaišau, išjungiu ugnį, dengiu keptuvę dangčiu ir palieku ramybėje.
2.
Jei naudoju šaldytas uogas, jas tais pačiais kombaino peiliais iki tyrės susmulkinu, suberiu 3 šaukštus cukraus pudros, kelias sekundes paplaku. Belieka išplakti grietinėlę, plaku ją elektriniu plakikliu, lėtu režimu. Kai grietinėlė pradeda standėti – suberiu likusius 3 šaukštus cukraus pudros ir įmaišau ją į grietinėlės masę.
3.
Desertui tiekti naudoju stiklinius, tolygaus pločio, indelius. Tai gali būti taurė ar įmantresnis stiklainis. Ant dugno beriu duonos trupinių, tuomet uogų, tada grietinėlės, vėl trupinių, uogų ir pabaigai grietinėlės. Desertą bent trumpam dedu į šaldytuvą.
4.
Valgyti būtina ilgais šaukšteliais, kad vienu metu pakabinti visų sluoksnių. Patarimas – į duonos masę galima įmaišyti susmulkintų graikiškų riešutų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital