Neatsivalgomas jogurtinis tortas su mangais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Neatsivalgomas jogurtinis tortas su mangais
Autorius apie receptą: Gaivių, lengvų tortų mėgėjams. Paprastas, bet nepaprastai skanus. Išbandyti būtina! Gaivių, lengvų tortų mėgėjams. Paprastas, bet nepaprastai skanus. Išbandyti būtina! Monika, Fėjos virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
1 vienetas kiaušinių
45 gramai cukraus
35 gramai miltų
15 gramų aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 mililitrų jogurto (kambario temperatūros, naudojau braškinį)
10 gramų želatinos
pagal skonį cukraus
Papuošimui:
1 vienetas mango vaisiaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi tol, kol masė padvigubės. Plakdami po truputėlį supilame aliejų. Įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir atsargiai, šaukštu, išmaišome iki vientisos masės.
2.
Kepame 18 - 20 cm. skersmens formoje, 180 C orkaitėje apie 15 - 20 min. Atvėsiname.
3.
Želatiną užpilame 30 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele supilame į jogurtą ir gerai išplakame. Jeigu pernelyg karštą želatiną supilsite į šaltą jogurtą - jorute atsiras želatinos "siūlų", kas būtų nelabai gerai. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.
4.
Biskvitą dedame į kepimo formą nusegamais kraštais. Biskvitą galima truputėlį sulaistyti - aš užspaudžiau keletą šaukštų apelsino sulčių. Ant biskvito supilame kremą ir tortą dedame į šaldytuvą truputėlį apstingti apie 30 minučių.
5.
Tuomet ant torto viršaus sudedame pasiruoštus vaisius. Tortą dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausia - nakčiai.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Normaliai receptą rašykit
2021-07-16 21:29
Jus bent parašykit kokio riebumo grietinėlės riekia, gerbiamieji nepamirškit grietinėlės reikia kuo riebesnės 35%. Nepamirškit b#€! ATSAKYTI
Migle
2017-03-17 22:15
Skanus ir gaivus pyragas ATSAKYTI
Natalija
2017-03-21 15:45
Gaminau toki, tik pamiksavau vaisius. Dejau kivius ir apelsinus, ir naudojau apelsinu sultis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital