Biskvitinis medaus tortas - nepaprastai skanus!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Biskvitinis medaus tortas
Autorius apie receptą: Kadangi man užėjo toks noras pasikrapštyti, kad dariau ne vieną didelį tortą, o mini torčiukus. Žinoma toks gaminimo būdas nėra pats greičiausias ir jūs galite kepti visą Kadangi man užėjo toks noras pasikrapštyti, kad dariau ne vieną didelį tortą, o mini torčiukus. Žinoma toks gaminimo būdas nėra pats greičiausias ir jūs galite kepti visą tortą iškart, bet tikrai, kad pavyksta labai gražiai ir išvaizdžiai. Torto puošimas tai pats smagiausias momentas (bent man), tada gali pasireikšti Jūsų laki fantazija, todėl nebijokite eksperimentuoti, svarbiausia viską daryti su meile! (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
450 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų dirbtinio medaus (arba natūralaus)
200 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių (nebūtina)
0.5 stiklinės arbatos (saldintos, sulaistymui)
Kremui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų grietinės, 30% riebumo
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų (išspaustų sulčių)
3 šaukšteliai vanilinio cukraus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą supilkite medų, sudėkite sviestą ir suberkite cukrų bei cinamoną, gvazdikėlius, druską. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, nuolatos maišant, kol masė taps vientisa. Gautą masę pravėsinkite. Vėliau įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į skystą masę ir išmaišykite (masė turi būti labai tirštos grietinės konsistencijos).
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros. Skardas išklokite kepimo popieriumi, tešlą padalinkite į dvi lygias dalis (aš tai darau svarstyklėmis), supilkite kiekvieną dalį į atskiras skardas, gražiai paskleiskite per visą plotą ir šaukite kepti (aš iškepiau pirma vieną skardą, vėliau ir kitą). Kepkite ~15 minučių arba kol gražiai paruduos. Iškepus atvėsinkite ant grotelių. Per tą laiką pasigaminkite kremą.
3.
Visus kremo produktus sudėkite į didesnį dubenį ir išplakite iki standumo, paragaukite ar nieko netrūksta. Iš tiesų grietinėlės ir grietinės santykį galima keisti, pavydžiui, paskutinį kartą grietinės aš dėjau daugiau nei grietinėlės ir gavosi nė kiek neprasčiau, svarbu bendra masė.
4.
Torto sutepimas. Iškeptus lakštus perpjaukite pusiau. Sulyginant nupjaustykite kraštus, jie liks papuošimui. Kremą padalinkite į 5 lygias dalis. Vieną po kito sutepkite lakštus (nepamirškite lakštus šiek tiek sulaistyti saldžia arbata), vieną kremo dalį palikdami puošimui. Gražiai išlyginkite kremu torto šonus, viršų, pabarstykite sumaltais biskvito trupiniais, papuoškite kaip tik širdis geidžia ir dėkite šaldytuvan mažiausiai parai, o geriausia dviems.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kristina J.
2018-08-31 20:04
Išbandžiau! Pirmą kartą gyvenime bandžiau gaminti tortą :) ir pavyko! Nors aš naudojau didelę kepimo formą (nes kitokios neturėjau) ir visą tešlą kepiau vienu kartu :) tad kepiau apie 30-40min. O vėliau buvo sunkoka padalinti iškeptą pyragą į lygius padus,tad torto pjūvis, galbūt, ne pats gražiausias :) bet skonis viską atpirko! Mėginkis ir Jūs! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital