Nekeptas maskarponės sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir uogų putėsiais

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Nekeptas maskarponės sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir uogų putėsiais
Autorius apie receptą: Fantastiškas ir nesudėtingas tortas. Uogas galite naudoti šaldytas ir pasirinkti savo mėgstamas. Labai skanu su juodaisiais serbentais, bet tinka ir vyšnios, braškės ar kitos Fantastiškas ir nesudėtingas tortas. Uogas galite naudoti šaldytas ir pasirinkti savo mėgstamas. Labai skanu su juodaisiais serbentais, bet tinka ir vyšnios, braškės ar kitos mėgiamos uogos. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
20 cm skersmens formai reikės

Torto pagrindui:
100 g tirpinto sviesto
200 g sausainių (sumalt arba su smulkintuvu)
Įdarui:
250 g maskarponės
600 ml grietinėlės
180 g balto šokolado
90 g cukraus pudros
2 šaukštai vandens
17 g želatinos
Uogų putėsiams:
170 g uogų (naudojau juoduosius serbentus)
40 g cukraus
10 g želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir su trupinkite kočėlu arba pasinaudokite smulkintuvo pagalba, aš taip ir padariau, sausainiai puikiai susismulkino. Sumaišykite sausainius su tirpintu sviestu. Dėkite sausainių mišinį į formą, gerai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą.
2. Grietinėlę išplakite iki tvirtumo, bet ne iki standumo. Dėkite į šaldytuvą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite maskarponę su cukraus pudra, kol masė taps vienalytė.
4. Želatiną užpilkite 50 ml vandens. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje, jokiu būdu neužvirinkite.
5. Ištirpdykite baltą šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Supilkite ištirpintą želatiną į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite.
6. Supilkite šokolado mišinį į maskarponės mišinį ir gerai sumaišykite. Lėtai įmaišykite išplaktą grietinėlę.
7. Sukrėskite įdarą į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
8. Uogų putėsiams uogas kaitinkite ant viryklės, kol išbrinkusi želatina ištirps (želatina užbrinkite su 30 ml šalto vandens). Masę pertrinkite per sietelį. Pradėjus stingti serbentus išplakite mikseriu iki masė padvigubės ir pavirs i putas.
9. Kai masė sustings užpilkite juodųjų serbentų putėsių masę.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Danguole
2017-03-04 22:21
Dariau su saldytomis vysniomis, labai skaniai pavyko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital