Nekeptas sausainių tortas su maskarpone - be galo skanus ir greitas
AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Nekeptas sausainių tortas su maskarpone - be galo skanus ir greitas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis tortas tiesiog sutirpsta burnoje ir ji paprastai padarau vos per 20-30 minučių. Labai labai skanu, paprasta, greita. Mano šeimos pats mėgstamiausias tortas! Šis tortas tiesiog sutirpsta burnoje ir ji paprastai padarau vos per 20-30 minučių. Labai labai skanu, paprasta, greita. Mano šeimos pats mėgstamiausias tortas! Laura
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 pakeliai sausainių (tinka Gaidelis, Selga ar kt.)
500 gramų maskarponės sūrio
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
6 šaukštai cukraus
100 mililitrų pieno
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
šiek tiek kokoso drožlių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maskarponę išsukame su citrinų sultimis, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Grietinėlę standžiai išplakame ir atsargiai įmaišome į maskarponės masę.
2.
Sausainius trumpam įmerkiame į pieną, jog šiek tiek suminkštėtų, ir dedame į lėkštę ar formą, kurioje darysite tortą. Aš dėjau 3x4 sausainius, bet galite pagal save daryti. Ant sausainių tepame dalį kremo, tada vėl dedame sluoksnį piene pamirkytų sausainių ir taip kol susluoksniuojame visus sausainius. Šiek tiek kremo pasiliekame aptepi torto viršui ir kraštams. Torto viršų galite dar papuošti kokoso drožlėmis ar kuo labiau norisi.
3.
Tortą dedame į šaldytuvą ir palaikome bent 3-4 valandas (geriausiai - per naktį), kad tortas sutvirtėtų ir visi skoniai susigertų. Patiekiant supjaustome nedideliais gabalėliais ir skanaujame!
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Milda
2017-06-09 22:26
Pirmą kartą dariau pagal receptą, kitą kartą maskarponę keičiau kremine varške (kad būtų mažiau kaloringas). Ir kas antrame sluoksnyje dar dėjau bananų.
Abu gavosi tikrai skanūs:) ATSAKYTI
Laura
2017-02-28 21:26
Neringa, jeigu dėsite liesesnę grietinę, gali reikėti šiek šiek želatinos pridėti, kad kremas nebūtų per skystas. Aš daryčiau taip - grietinę ne plakčiau, sumaišyčiau su maskarpone, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis, o tada intensyviai maišydama supilčiau kokį kupiną šaukštą su trupučiu vandens išbrinkintos ir ant mažos ugnies ištirpintos želatinos. Tada viskas turėtų pavykti ir manau, kad tortas tikrai gausis irgi labai skanus. ATSAKYTI
Neringa
2017-02-28 14:58
O jei grietine 18% gausis tortas? ATSAKYTI
Nora
2017-02-02 11:52
Tikrai labai skanus tortas, ir greitai pasidare, aciu ATSAKYTI
Gintare
2017-02-25 10:23
Gavosi TOBULAS. Labai labai labai skanus tortas. Aciu uz toki gera recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis