Nekeptas sausainių tortas su bananais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nekeptas sausainių tortas su bananais
Nekeptas sausainių tortas su bananais
Nekeptas sausainių tortas su bananais
Nekeptas sausainių tortas su bananais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų sausainių (tinka Selga, Gaidelis ar paprasti sviestiniai)
500 gramų grietinės (riebios)
4 vienetai bananų
3 šaukštai vandens
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukšteliai želatinos
šiek tiek vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius susmulkinti iki trupinių.
2.
Želatiną užpilti 50 ml šalto vandens ir palikti 10-15 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės ir palikti atvėsti.
3.
Kremui grietinę išmaišyti su cukraus pudra ir trupučiu vanilės esencijos. Pamažu, nuolat maišant supilti ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Beje, jeigu bananai labai saldūs, gerai prinokę, papildomai cukraus pudros galima ir nedėti.
4.
Formos (naudojau apvalią 20 cm skersmens formą atsegamais kraštais) dugną iškloti maistine plėvele arba kepimo popieriumi. O tada sluoksniuoti tortą - berti sluoksnį sausainių, ranka arba šaukštu juos truputį spustelti, tada tepti grietinės kremo, dėti riekelėmis pjaustytų bananų (kad bananai nepatamsuotų, ypač jeigu yra labai prinokę, galite juos apšlakstyti trupučiu citrinos sulčių), vėl berti sausainių ir taip sluoksniuoti, kol baigsis ingredientai. Tortuko viršų iš šonus apibarstyti sausainių trupiniais.
5.
Paruoštą tortą padėti į šaldytuvą keletui valandų (geriausia - per naktį), jog sustingtų ir viskas susigertų.
Pieno produktų „Saulės pienas“ galite įsigyti tik parduotuvėse MAXIMA.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Ana
2022-08-11 23:23
Aš taip ir nesupratau kiek tos želatinos ir vandens pilti? Nes gavosi per minkštas TORTAS. ATSAKYTI
Indrė
2022-08-12 08:56
3 geri šaukštai ir yra maždaug 45 - 50 ml vandens :) ATSAKYTI
Ana
2022-08-12 09:45
Ir pilti tiek daug į grietinę? ATSAKYTI
Ana
2022-08-12 09:47
Ir pilti tiek daug vandens tiesiai į grietinę? ATSAKYTI
Agnė
2022-08-12 09:58
Želatiną reikia užpilti trimis šaukštais šalto vandens ir palikti 10-15 minučių kol išbrinks. Tuomet išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės ir palikti atvėsti, kai atvės, supilti į grietinės masę. ATSAKYTI
cc
2020-05-16 09:50
su meduoliais su įdaru dar skaniau ATSAKYTI
Inga
2020-01-03 17:37
Labai greitai pagaminamas ir skanus tortukas. Grietinę maišiau su graikišku jogurtu maždaug vienodomis dalimis. ATSAKYTI
Odeta
2019-04-17 10:17
Super tortukas ! Jau prieš pora metų sūnus paprašė tokį pagamint, kai pažiūrėjo "Gustavo enciklopedija". Tik mes darom su šokoladiniais meduoliais. Vaikai dievina ATSAKYTI
Monika
2018-10-23 17:48
Sveiki, o galima torciuka daryti kekso formos inde? :) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-10-24 12:24
Pailgoje kekso formoje tikrai galima, tik tokiu atveju rekomenduojame prieš formuojant tortą ją iškloti maistine plėvele ir tortą išiminėti tik pastovėjusį per naktį, kad būtų tvirtesnis. Išimkite taip - arba atsargiai iškelkite laikydami už maistinės plėvelės kraštų arba ant kekso formos viršaus uždėkite lentelę ir atsargiai apverskite bei nuimkite formą :-) Skanių eksperimentų! ATSAKYTI
Monika
2018-10-25 11:03
Ačiū labai! ATSAKYTI
Irena
2018-07-17 11:10
Sveikute , sakykite ar vietoj bananu galima deti kivius ATSAKYTI
Dovilė
2018-10-10 18:15
Nerekomenduočiau, nes kiviai (kaip ir švieži ananasai) turi medžiagų, dėl kurių želatina nesustings. ATSAKYTI
Inga
2018-05-06 20:09
Ar galima grietinę pakeisti paprastu arba graikišku jogurtu? ATSAKYTI
Lina
2018-05-06 20:24
Galima, tik rinkitės tirštą graikišką ir želatinos dėkite truputį daugiau (apie 1 šaukštą, gal net su mažu kaupuku) ATSAKYTI
Dalia
2018-03-31 23:09
Pamiršau nusipirkt bananu, ar galima butu juos pakeist pvz braškėmis ATSAKYTI
Alina
2018-03-31 23:15
Tikrai galima, tinka tiek braškės, tiek kokie konservuoti vaisiai (persikai, ananasai). Tik jeigu braškes naudotumėte šaldytas, būtinai jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite skystį. Ir jeigu darysite ne su bananais, galite į kremą papildomai dar 1-2 šaukštus cukraus pudros įdėti, nes šiaip bananai to saldumo priduoda. ATSAKYTI
Dalia
2018-03-31 23:25
Alina, Aciu jums uz toki greita atsakyma. Nuostabu. Dabar būtinai padarysiu si tortą. Ir veliau parašysiu kaip gavosi. Gražiu ir džiaugsmingu jums Velykų! ATSAKYTI
Alina
2018-04-01 00:30
Sėkmės jums! Pamatysit, tikrai pavyks, šis tortas man visada labai skaniai pasiteisina. Gražių ir jums švenčių! ATSAKYTI
Asta
2018-03-07 12:31
Man irgi niekas nepatamsavo, puikus ir be galo skanus tortukas gavosi. Bet bananus aš dėjau gerus (prinokusius, bet be taškiukų ant žievelės), nes tie su taškiukais linkę tamsuoti visuose gaminiuose. Tortą valgėme kitą dieną po padarymo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital