Nekaitinta senovinė kopūstų ir morkų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Romualda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Nekaitinta kopūstų ir morkų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanios ir bent man nostalgiško skonio salotos, kaip kad duodavo valgyklose senais laikais. Joms puikiai tiks ir ankstyvieji kopūstai, kurie netinka rauginimui. Kartais šias Labai skanios ir bent man nostalgiško skonio salotos, kaip kad duodavo valgyklose senais laikais. Joms puikiai tiks ir ankstyvieji kopūstai, kurie netinka rauginimui. Kartais šias salotas darau su paprika, o kartais be (šeimoje yra kas paprikos nemėgsta) ir abu variantai labai skanūs. Iš šio kiekio gaunasi apie 3-4 litrai mišrainės. (...daugiau) Romualda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo kopūstų
0.5 kilogramo morkų
0.5 kilogramo svogūnų
0.5 kilogramo raudonosios paprikos
200 mililitrų aliejaus
200 mililitrų acto 9%
150 gramų cukraus
1.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį sudėkite smulkiai supjaustytis arba sutarkuotus kopūstus, tarkuotas per burokinę tarką morkas, šiaudeliais arba kubeliais pjaustytas paprikas ir smulkiai pjaustytus svogūnus. Suberkite druską, cukrų, supilkite actą bei aliejų ir viską gerai išmaišykite.
2.
Palikite parai pastovėti, vis kas keletą valandų pamaišydami, kad išsiskirtų sultys ir skoniai susijungtų. O tada mišrainę sugrūskite į švarius stiklainiukus. Dėdami atidžiai grūskite, kad neliktų oro tarpukų, nes jie blogina mišrainės išsilaikymą.
3.
Stiklainius užsukite sandariais, steriliais dangteliais ir laikykite vėsiai (geriausiai šaldytuve arba tikrai šaltame rūsyje).
AUTORIUS: Romualda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Greta
2024-01-05 14:11
Rekomenduociau pradzioj ideti puse kiekio cukraus ir ragauti, nes man gavosi stipriai per saldi darant viska tiksliai pagal recepta ir nelabai galim ivalgyti, bandysiu numusti salduma pilant acto... Tikrai gaminsiu dar karta tik bandysiu ideti maziau cukraus, kad nebutu kaip desertas. O sakykite jei ideciau zymiai maziau cukraus galbut misraine nebeissilaikytu ilgai? Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Monika
2022-07-27 16:11
O jeigu pasterilizuočiau mišraine stiklainiuose, gal geriau laikytųsi rūsyje? ATSAKYTI
Saulė
2022-07-27 16:29
Gerai ir tokiu būdu išsilaiko, svarbu nebūtų oro tarpų ir šalta vieta :) ATSAKYTI
Laura
2020-07-31 13:38
O kiek laiko galima islaikyti saltam rusy? Ar nesuges jei visai ziemi daryt? ATSAKYTI
Agnė
2020-07-31 14:27
Jei temperatūrų pokyčių nebus (visą laiką tikrai vėsiai stovės), standžiai mišrainę sudėsit, stiklainiai ir dangteliai švarūs bus, turėtų išsilaikyt per visą žiemą :) Bet tokia skani, kad tikriausiai greičiau suvalgysite :) ATSAKYTI
Daiva
2021-12-17 19:55
Pernai dariau ,tai dar ir dabar valgom.Tikrai skani ir gerai išsilaikius ATSAKYTI
Vitalija
2018-11-11 17:57
Nerealaus skonio ATSAKYTI
Vidmantas
2018-09-08 02:04
Vaizdas ir skonis nuostabus, kitamet darysiu 2 porcijas, aciu labai recepto autoriui ATSAKYTI
Vilma
2018-07-29 21:46
Pačios skaniausios, einamiausios salotos ir greit paruošiamos ATSAKYTI
Nijolr
2018-07-27 06:46
Salotos tikrai skanios ATSAKYTI
Adele
2017-08-25 22:09
As darau be papriku, nes ju nemegstu. Viena skaniausiu misrainiu is tiesu, gaminam ja ir su ankstyvais ir su velyvais kopustais, su abiem skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital