Natūraliai saldi obuolių tyrė žiemai be cukraus

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Obuolių tyrė be cukraus
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani ir natūrali obuolių tyrė be jokio cukraus, kuri mūsų šeimai skani ir savaime, ir tai pat tinka kepiniams ar kitiems patiekalams pagardinti. Paprastai gaminu keletą Labai skani ir natūrali obuolių tyrė be jokio cukraus, kuri mūsų šeimai skani ir savaime, ir tai pat tinka kepiniams ar kitiems patiekalams pagardinti. Paprastai gaminu keletą tokios tyrės partijų - vieną saldesnę (iš saldesnių obuolių, arba drauge virti įberiu porą saujų razinų ar pasmulkintų datulių ar kitų saldesnių džiovintų vaisių), kurią po to naudojam gardinti košėms, blyneliams, jogurtui ar tiesiog užsitepti ant duonos. O kitą partiją gaminu iš rūgštesnių obuolių (pvz. antaninių) ir džiovintų vaisių nededu. Ją naudoju padažams ar sriuboms, troškiniams pagardinti, labai tinka įdėti į barščius. Tik rūgštesnę tyrelę būtinai pasterizuokite, nes joje mažiau cukraus ir kitaip gali sunkiai laikytis per žiemą, ypač jeigu rūsys šiltesnis. Iš šio kiekio man gaunasi apie 2 litrai tyrės. Beje, kad pjaustomi oboliai nepatamsėtų, juos pašlakstykite citrinų sultimis :-) (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai obuolių (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
3 saujos džiovintų vaisių (jeigu obuoliai saldūs, galima ir nedėti)
šiek tiek obuolių sulčių (arba vandens)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Džiovintus vaisius (jei naudojate) šiek tiek pasmulkinkite, jei jie didesni.
2.
Į didelį puodą dėkite obuolius, džiovintus vaisius ir įpilkite šiek tiek obuolių sulčių arba vandens (su obuolių sultimis man skaniau). Daug pilti nereikia, tik tiek, kad virdami obuoliukai neliptų prie puodo dugno, jeigu verdant matysite, kad skysčio pritrūksta, visada galėsite įpilti dar. Pridenkite puodą dangčiu ir virkite and vidutinės ugnies, karts nuo karto pamaišydami kol obuoliai bus minkšti, šiek tiek sukris.
3.
Tada sutrinkite juos iki vientisos tyrelės. Tą galite daryti kombainu, bet aš paprastai sutrinu rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) tiesiai puode. Paragaukite, ar patinka tyrės skonis. Galite ją pagardinti cinamonu, muskatu, gvazdikėliais ar kitais mėgiamais prieskoniais. Jeigu norisi kiek saldesnės tyrės (obuoliai juk būna skirtingai saldūs), galite tyrę paskaninti trupučiu medaus, klevų sirupo ar kitokio saldumo.
4.
Tyrę užvirinkite ir dar karštą supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius, palikdami daugmaž 1 cm nuo viršaus tuščią. Užsukite sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Šiltai apklokite (kaldromis, striukėmis ar kuo tik turite) ir palikite visiškai atvėsti.
5.
Aš obuolių tyrę laikau rūsyje, bet galite laikyti ir sandėliuke ar spintelėje, svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Regina
2018-09-01 22:53
Galima obuolius tiesiog iskepti orkaiteje ir po to pertrinti per sieteli, prideti norimu prieskoniu ir uzvirus sukresti i stelilius stiklainius, gaunasi greiciau ATSAKYTI
Vilija
2018-09-01 21:37
Pats geriausias ir paprasčiausias būdas virti obuolienę yra toks: obuolius supjaustyti ( odelės nelupu), dėti į puodą , įpilti vandens( apie 0,5 litro). Uždengti dangtį, dėti virti ir dangtį atidengti tik tada, kai pasklinda malonus obuolių kvapas. Tada visą masę sutrinti blenderiu, dėti cukraus ir prieskonių pagal skonį. Gaunasi tokia tyrelė. Dedam į iškaitintus stiklainius. Patogu, nes nesitaško ir nereikia lupti. ATSAKYTI
Eglė
2017-09-20 19:07
Aš darau labai panašiai, tik ne verdu, o pjaustytus obuolius sumaišau su keliomis saujomis razinų ir dedu į sunkų sovietinį į troškintuvą, uždengiu dangčiu ir dedu į 180 laipsnių orkaitę. Kepu, kol obuoliai sukrenta (apie 40-50 minučių man trunka). Tik svarbu neperkrauti troškintuvo (taip du trečdalius, ne daugiau), nes taškysis. O tada jau iškepusius trinu, užvirinu iki norimo tirštumo ir kamšau į karštus stiklainius. Kepimas obuoliams gerą prieskonį duoda ir prie viryklės stovėti nereikia, pabandykite! ATSAKYTI
Evelina
2017-09-10 20:11
Puikus receptas, aš pagal jį jau ne vienus metus gaminu ir gerai laikosi visą žiemą. Tik aš darau labiau ne tyrę, o tokią kaip obuolienę - obuolių netrinu trintuvu, o tiesiog suverdu, kol jie patys sukrinta iki man patinkančios konsistencijos ir tirštumo. Iš džiovintų vaisių man labai patinka su datulėmis, dar džiovinti abrikosai labai skanu irgi, razinos irgi turėtų tikti, tik mano mažius jų nemėgsta, tai nededu :) O skysčio verdant obuolius pilu minimaliai, iš pačių obuoliukų jo atsiranda. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital