Namuose vytinta kiaulienos sprandinė

AUTORIUS:
Algirdas Mažeika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Vytinta kiaulienos sprandinė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai kiaulienos sprandinės (2 gabalų)
200 gramų druskos
120 gramų džino (arba kito stipraus alkoholio)
2 galvos česnako
2 šaukštai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą užpilti džinu, įtrinti cukrumi, smulkiai kapotu česnaku, pipirais bei čiobreliais. Palikti 12 valandų. Alkoholis vytintant reikalingas, bes nužudo visas negeras bakterijas, po vytinimo alkoholio iš esmės nelieka. O cukrus duoda mėsai raudonumą.
2.
Tada mėsą įtrinti druska ir 5 paras palaikyti šaltai, kiekvieną dieną vis apverčiant. Po to nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti, pabarstyti pipirais, susukti į marlę ir kabinti vytintis virš viryklės arba pečiuko. Vytinti apie 3 savaites.
AUTORIUS: Algirdas Mažeika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Daiva
2022-05-14 21:23
Daugiabutyje gyvenant manau variantas dziovinti virš radiatoriaus.Pati taip darau,ir gerai gaunasi. ATSAKYTI
Germa
2017-11-24 18:42
Labai skaniai gavosi, vytinau kaime virs peciuko ATSAKYTI
Gedas
2017-10-16 17:57
Kabinti virš viryklės?! Taigi kvapų prisigers visokių. Negerai. ATSAKYTI
Dalia
2017-10-16 22:29
Na, čia kaip kas salygas turi :) Idealu būtų pakabinti šiltoje, bet nuošalesnėje vietoje. Bet kai gyveni daugiabutyje, mažai to pasirinkimo kitur negu kad netoli viryklės :) Aš gaminau pagal šį receptą, kabinau netoli viryklės ir gavosi labai skaniai, kvapų tikrai neprisigėrė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital