Naminis žemės riešutų sviestas

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminis žemės riešutų sviestas
Autorius apie receptą: Jau gana seniai turėjau minčių pasigaminti naminį žemės riešutų sviestą. Kadangi iki šiol nesidomėjau, kaip jis daromas, įsivaizdavau, kad tai gana sudėtingas procesas. Jau gana seniai turėjau minčių pasigaminti naminį žemės riešutų sviestą. Kadangi iki šiol nesidomėjau, kaip jis daromas, įsivaizdavau, kad tai gana sudėtingas procesas. Išties buvo sunku patikėti, kad tai taip paprastai pagaminamas skanumynas! Apie riešutų naudą ir maistingumą turbūt nė rašyti nereikia - visi viską puikiai žinote! (...daugiau) Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Paragavę šio gardėsio suprasite, kad parduotuviniai riešutų sviestai jam niekada neprilygs. Kadangi mūsų turimas trintuvas galingas, papildomai aliejaus pilti neprireikė - Paragavę šio gardėsio suprasite, kad parduotuviniai riešutų sviestai jam niekada neprilygs. Kadangi mūsų turimas trintuvas galingas, papildomai aliejaus pilti neprireikė - sviestas suskytėjo ir be jo. Visgi jeigu trindami matytumėte, kad jūsiškis trintuvas pavargsta ir gali iššūkio neatlaikyti, šaukštas ar du kokio nors neutralaus skonio aliejaus procesą kaip mat paspartins. O jeigu esate nusiteikę improvizuoti, gali pabandyti šį riešutų sviestą gardinti ne druska, o pvz. žiupsneliu cinamono, gvazdikėlių ir muskato bei šlakeliu medaus. Turėsite puikų užtepą. Beje, riešutų sviestą geriausiai laikykite šaldytuve - ten jis puikiai gyvens 3-4 savaites. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų žemės riešutų (be luobelių)
2 šaukšteliai kokosų aliejaus (makadamijų riešutų ar kt. riešutų, arba bet kokio, išskyrus alyvuogių)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pagal receptą pasigaminsite apie 300 ml riešutų sviesto.
2.
Riešutus 10 - 15 minučių paskrudiname 180°C orkaitėje.
3.
Teliko juos tik sumalti! Malti galima virtuviniu kombainu arba trintuvu ("blenderiu").
4.
Malame nedideliu greičiu, karts nuo karto nugramdome nuo sienelių prilipusią riešutų masę ir vėl malame, kol riešutai taps drėgni, t.y. iš jų pradės skirtis aliejus. Jei turite gerą kombainą ar trintuvą, tai teužims 3 - 5 minutes.
5.
Kai trinami riešutai taps drėgni, kad pagreitintume procesą, supilame aliejų (jei norite, pagal skonį įberkite druskos), ir dar pamalame kelias minutes iki norimos konsistencijos. Kuo ilgiau malsime, tuo skystesnis bus sviestas. Skanaus!
6.
P.S. Jokių konservantų, jokių dirbtiniu priedų - pats geriausias naminis riešutų sviestas per keliolika minučių!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Reda
2017-02-07 14:26
Gavosi labai labai skanus! Mano trintuvas galingas, tai papildomai aliejaus net nedėjau, susitrynė ir be jo. Bet jeigu trintuvas silpnesnis, geriau įdėkite, nes kitaip lengva perdeginti motoriuką (yra nutikę man anksčiau..:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital