Naminis tinginys
AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 208)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 208)
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Naminis tinginys
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto (šis skaičius nurodomas procentais ant kakavos pakuotės), tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį naudojome "Beatos virtuvės" kepinių ir desertų kakavą, kurios užteko penkių šaukštų, kad tinginys būtų juodas juodas kaip ir priklauso tingram tinginio pyragui. Jeigu naudosite mažesnio riebumo kakavą, galite jos įdėti ir daugiau - tiesiog ragaukite kremą ir žiūrėkite, ar patinka skonis bei spalva.

Užpylę kremą ant sausainių neišsigąskite, jeigu masė pasirodys per skysta, ir nepasiduokite pagundai įdėti dar sausainių. Viskas tikrai puikiai sustings, o padauginus sausainių tinginys bus sausesnis ir ne toks gardus. Mes paprastai paliekame tinginį stingti šaldytuve per naktį, jog kremas pasigertų į sausainius, o tada laikymui perkeliame į šaldiklį, nes mums jis pats skaniausias gerai atšalęs. Bet jeigu norisi ragauti greičiau, galite jį dėti iškart į šaldiklį ir tada skanauti galėsite po kokių 2-3 valandų nuo pagaminimo. Nebijokite, šaldiklyje jis į ledą tikrai nesustings ir liks raikomas, nes sviestinis kondensuoto pieno kremas nuo suledėjimo apsaugo.

Beje, pirkdami sausainius, patikrinkite pakelio svorį, jog būtų 180g arba 200g, nes dabar kartais pakeliai būna ir po 160g, tad tokių mažesnių pakelių reikėtų truputį daugiau (daugmaž 2 ir 1/4 pakelio).
(...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų sausainių (senoviškų, ala Gaidelis)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupiname giliame inde.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname. Kad nesusidarytų gumuliukai, galima kakavą berti per sietelį (įsijoti į kondensuotą pieną) arba prieš tai išmaišyti nedidukyje kiekyje pieno.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
4.
Tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį.
5.
Truputį atvėsus, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (27)
Beatričė
2017-09-14 19:19
Labai skanus ATSAKYTI
Kamilė
2017-09-11 19:28
Tik ka pati padariau tingini pitna karta PERFECT ATSAKYTI
Erika
2017-06-07 09:38
Katik padariau šį tinginį :) ir jau ne pirmą kartą! Tikrai labai skanus gaunasi. Man asmeniškai gal kiek saldokas, bet mano vyras tokį tinginį dievina (nors nėra saldumynų maniakas kaip aš!).
Tik vieną kartą buvo nelabai pavykę padaryt. Bet tai dėl sausainių. Kažkokie nevykę buvo, drėgni. Tai gavosi lyg košė :) su Gaidelio sausainiais gaunasi puikiai ;) ATSAKYTI
Slapukas
2017-04-14 11:58
Pavadinimas tik tinginys, tikras tinginys Tokio nepadarytu:)) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-04-14 12:39
Tikrai padarytų, pabandykite ir pamatysite, jog lengviau negu atrodo :) ATSAKYTI
Jurga
2017-03-12 00:10
Kakavą reikia dėti į išlydytą sviestą, tada labai gražiai ištirpsta, o paskui kondensuotą pieną ATSAKYTI
Vanda
2017-03-23 20:04
Galima ir taip, kiekviena šeimininkė savo metoda turbūt turi :) Aš dedu taip kaip čia parašyta, irgi gerai išsimaišo truputį pakaitinus, bet galima ir taip. Superinis man šitas tinginio receptas, kaip močiutės :) ATSAKYTI
goda
2017-05-29 20:07
man irgi labai patiko!ziauriai fainas,negaliu!stebina!!!!!!!;):):):) ATSAKYTI
Dovile
2017-02-12 16:03
Hmm, idomu, kodel galejo nesustingti, nes man pagal sita recepta sustingo puikiai ir daugiau sausainiu tikrai nededu, nes buna per sausas.

Inga, ar tikrai patikrinote sausainiu pakelius, jog butu po 180g arba po 200g? Dabar gamintojai daznai pamazina sausainiu pakeliu svori, tai dvieju pakeliu po 160 g gali buti per mazai. Reiketu viso apie 400g sausainiu.

Ir dar - ar naudojote tikra kondensuota piena ar pieno gamini? Nes reikia butent kondensuoto pieno, t.y. kur ant pakuotes parasyta "sutirstintas pienas, saldintas". Nes i tuos, kur parasyta "pieno gaminys" ar pan. buna prideta visokiu tirstikliu, kurie pakaitinus keicia savo savybes ir gali nestingti. ATSAKYTI
inga
2017-02-12 11:27
Buvo labai skanu. Tik mano tinginys nesustingo. Dejau ju i pailga kekso silikonine forma. Nesustingo. Emem saukstais, peilio pagalbos nereikejo. Kita karta desiu daugiau sausainiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis