Naminis tinginys
AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 187)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 187)
Naminis tinginys Naminis tinginys Naminis tinginys
Naminis tinginys Naminis tinginys Naminis tinginys
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų sausainių (senoviškų, ala Gaidelis)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupiname giliame inde.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname. Kad nesusidarytų gumuliukai, galima kakavą berti per sietelį (įsijoti į kondensuotą pieną) arba prieš tai išmaišyti nedidukyje kiekyje pieno.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
4.
Tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį.
5.
Truputį atvėsus, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Komentarai (21)
Jurga
2017-03-12 00:10
Kakavą reikia dėti į išlydytą sviestą, tada labai gražiai ištirpsta, o paskui kondensuotą pieną ATSAKYTI
Vanda
2017-03-23 20:04
Galima ir taip, kiekviena šeimininkė savo metoda turbūt turi :) Aš dedu taip kaip čia parašyta, irgi gerai išsimaišo truputį pakaitinus, bet galima ir taip. Superinis man šitas tinginio receptas, kaip močiutės :) ATSAKYTI
Dovile
2017-02-12 16:03
Hmm, idomu, kodel galejo nesustingti, nes man pagal sita recepta sustingo puikiai ir daugiau sausainiu tikrai nededu, nes buna per sausas.

Inga, ar tikrai patikrinote sausainiu pakelius, jog butu po 180g arba po 200g? Dabar gamintojai daznai pamazina sausainiu pakeliu svori, tai dvieju pakeliu po 160 g gali buti per mazai. Reiketu viso apie 400g sausainiu.

Ir dar - ar naudojote tikra kondensuota piena ar pieno gamini? Nes reikia butent kondensuoto pieno, t.y. kur ant pakuotes parasyta "sutirstintas pienas, saldintas". Nes i tuos, kur parasyta "pieno gaminys" ar pan. buna prideta visokiu tirstikliu, kurie pakaitinus keicia savo savybes ir gali nestingti. ATSAKYTI
inga
2017-02-12 11:27
Buvo labai skanu. Tik mano tinginys nesustingo. Dejau ju i pailga kekso silikonine forma. Nesustingo. Emem saukstais, peilio pagalbos nereikejo. Kita karta desiu daugiau sausainiu ATSAKYTI
Irena
2017-03-23 19:45
Pagal tiek sviesto ir kond.pieno dedame sausainiu 800 gr ir gaunasi lb geras!!! ATSAKYTI
Vida
2017-03-23 20:05
Su 800g sausainių bus labai sausas, jau ir su 600g man per sausas būna, 400g pats tas. Bet čia gal kaip kiekvienas mėgsta, jeigu labiau patinka toks sausesnis, labiau sausaininis negu šokoladinis, galima sausainių ir daugiau :) ATSAKYTI
Karina
2016-11-28 14:15
Man tinginys ir turi būti saldus, tokį jau iš vaikystės prisimenu :) Bet truputį rūgštelės tikrai tinka - aš kartais įdedu truputį pamirkytų (kad suminkštėtų) ir peiliu pasmulkintų džiovintų svarainių. Jų lengva rūgštelė labai tinka tinginyje :) ATSAKYTI
sarka
2016-11-23 14:57
As i si turini itarkuoju citrinos (uzsaldyta gerai tarkuojasi), nes saldu labai :-). ATSAKYTI
Lilija
2016-11-17 14:08
Renata, skardinė ta tipinė, kur apie 400g būna. Kai kurių rūšių skardinės dabar būna truputį mažesnės (pvz. 380g), bet jos irgi tinka, nes itin tiksli proporcija šitam receptui nėra svarbi. O tinginukas nu labai skanus, ačiū už tokį gerą receptą ATSAKYTI
Renata
2016-11-11 17:59
Kokia skardine kondensuoto pieno? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis