Naminis tinginys
AUTORIUS:
Elvyra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 179)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 179)
Naminis tinginys Naminis tinginys Naminis tinginys
Naminis tinginys Naminis tinginys Naminis tinginys
Redakcijos nuomonė: Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
400 gramų sausainių (senoviškų, ala Gaidelis)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų sviesto
5 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupiname giliame inde.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname. Kad nesusidarytų gumuliukai, galima kakavą berti per sietelį (įsijoti į kondensuotą pieną) arba prieš tai išmaišyti nedidukyje kiekyje pieno.
3.
Gautą masę užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
4.
Tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį.
5.
Truputį atvėsus, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
AUTORIUS: Elvyra
Skaityti komentarus
Komentarai (17)
Dovile
2017-02-12 16:03
Hmm, idomu, kodel galejo nesustingti, nes man pagal sita recepta sustingo puikiai ir daugiau sausainiu tikrai nededu, nes buna per sausas.

Inga, ar tikrai patikrinote sausainiu pakelius, jog butu po 180g arba po 200g? Dabar gamintojai daznai pamazina sausainiu pakeliu svori, tai dvieju pakeliu po 160 g gali buti per mazai. Reiketu viso apie 400g sausainiu.

Ir dar - ar naudojote tikra kondensuota piena ar pieno gamini? Nes reikia butent kondensuoto pieno, t.y. kur ant pakuotes parasyta "sutirstintas pienas, saldintas". Nes i tuos, kur parasyta "pieno gaminys" ar pan. buna prideta visokiu tirstikliu, kurie pakaitinus keicia savo savybes ir gali nestingti.
inga
2017-02-12 11:27
Buvo labai skanu. Tik mano tinginys nesustingo. Dejau ju i pailga kekso silikonine forma. Nesustingo. Emem saukstais, peilio pagalbos nereikejo. Kita karta desiu daugiau sausainiu
Karina
2016-11-28 14:15
Man tinginys ir turi būti saldus, tokį jau iš vaikystės prisimenu :) Bet truputį rūgštelės tikrai tinka - aš kartais įdedu truputį pamirkytų (kad suminkštėtų) ir peiliu pasmulkintų džiovintų svarainių. Jų lengva rūgštelė labai tinka tinginyje :)
sarka
2016-11-23 14:57
As i si turini itarkuoju citrinos (uzsaldyta gerai tarkuojasi), nes saldu labai :-).
Lilija
2016-11-17 14:08
Renata, skardinė ta tipinė, kur apie 400g būna. Kai kurių rūšių skardinės dabar būna truputį mažesnės (pvz. 380g), bet jos irgi tinka, nes itin tiksli proporcija šitam receptui nėra svarbi. O tinginukas nu labai skanus, ačiū už tokį gerą receptą
Renata
2016-11-11 17:59
Kokia skardine kondensuoto pieno?
Renata
2016-11-10 16:15
Labai skanus!!!
Daniela
2016-10-22 18:42
Aš vos iš skanumo nenumiriau žiauriai,žiauriai!!!Skanus sulyčiau paragautiq
Julija
2016-10-01 19:15
Žiauriai skanus, nerealus! Visiem siūlyčiau paragauti, pats tikriausias naminys tinginys, kaip mamos vaikystėje gamintas.
Paulė
2016-09-26 12:31
Dieviškai skanus tinginys, pats geriausiais receptas iš visų bandytų! Irgi dariau su Beatos kepinių kakava
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis