Naminis sūris

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Naminis sūris
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2,3 l nenugriebto pieno
5 šaukštai citrinos sulčių arba
2 šaukšteliai citrinos rūgšties, arba
300 ml jogurto, arba
600 ml išrūgų
Pieno kiekisPanyro kiekisSuslėgto panyro kiekis
0,6 l100 g75 g
1,7 l250 g200 g
3,0 l400 g350 g
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną kaitinkite ant vidutinės ugnies tokio dydžio puode, kad pakilęs neišbėgtų. Kol užvirs, paruoškite pieną sutraukiančią medžiagą ir virš išrūgoms skirto indo uždėkite koštuvą su dviguba marle. Kai pienas ims kilti, įmaišykite sutraukiantį skystį. Beveik iš karto akytas panyrąs atsiskirs nuo skaidrių gelsvai žalsvų išrūgų. Jei išrūgos neskaidrios, įpilkite dar šiek tiek rūgščiosios medžiagos ir vėl išmaišykite. Kai varškė visiškai atsiskirs nuo išrūgų, nukelkite puodą nuo ugnies. Varškę sudėkite į marlę. Pusę minutės palaikykite po šaltu vandeniu, kad būtų tvirtesnė ir neliktų rūgšties, kuri gadina skonį. Tada likusį skystį nusunkite vienu iš nurodytų būdų:
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital