Naminis saldaus pieno sūris lengvai ir greitai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 82)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 82)
Saldaus pieno sūris
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Saldaus pieno sūris su šaukšteliu šviežio medaus - man šis skonis nenusakomas. Gyvendama užsienyje labai pasiilgdavau tokio sūrio, tad niekur nesidėjau, o išmokau jį Saldaus pieno sūris su šaukšteliu šviežio medaus - man šis skonis nenusakomas. Gyvendama užsienyje labai pasiilgdavau tokio sūrio, tad niekur nesidėjau, o išmokau jį gamintis pati, kas iš tiesų yra labai paprasta. Pats skaniausias sūris pavyksta iš šviežio, nenugriebto pieno (kuo riebesnis pienas, tuo skanesnis sūris), bet tinka ir riebesnis parduotuvinis pienas, svarbu tik kas jis nebūtų apdorotas ultra aukšta temperatūra (kaip tie visokie iš Mū serijos). Jeigu po ranka nėra riebaus pieno, o norisi skalsaus sūrio, galite į pieną įpilti šiek tiek grietinėlės ir taip jį "pariebinti" :-) Iš recepte užrašyto pieno kiekio man paprastai gaunasi apie 300-400 g dydžio sūris.

Beje, jeigu pienui pastovėjus varškė nesusidarė, o skystis puode liko balkšvas, gali būti, kad pasirinkote netinkamą pieną arba pritrūko rūgšties Tada pabandykite įpilti dar šaukštą-du citrinų sulčių išmaišykite ir šiek tiek luktelkite.
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 litrai pieno
4 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pakaitinkite iki daugmaž 80 laipsnių (kol į viršų ims kilti pirmieji burbuliukai). Nuimkite nuo viryklės, supilkite citrinos sultis ir kokią minutę maišykite. Tada puodą pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pastovėti daugmaž pusvalandukui. Per tą laiką rūgštis sutrauks pieną ir varškės gumulėliai atsiskirs nuo žalsvai gelsvo skysčio (išrūgų).
2.
Viską supilkite į kiaurasamtį, kad varškė atsiskirtų nuo išrūgų. Galite varškytę dar perplauti tekančiu vandeniu, kad rūgštelės visiškai neliktų, nors aš dažnai patingiu ir vis tiek būna labai skanu :) Kad išrūgos greičiau nuvarvėtų, aš lengvai varškytę spusteliu mediniu šaukštu.
3.
Gautą varškytę galima dar pagal skonį pagardinti žiupsneliu druskos, dar tinka įdėti kmynų, jeigu mėgstate. Kai noriu labiau desertinio sūrio, aš dar įdedu šiek tiek medaus ir šaukštą aguonų.
4.
Varškytę dedu į sūrmaišį. Rankomis jame šiek tiek paformuoju sūriuką. Tada sūrmaišį dedu ant medinės lentelės, ant viršaus dedu kitą lentelę ir paslegiu kuo nors sunkesniu (akmeniu ar stiklainiu su vandeniu) ir palieku pastovėti vėsiai, jog sūris visiškai nuvarvėtų ir sutvirtėtų.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (50)
Milda
2021-03-21 08:44
Deja, man nepavyko. Visai nesutrauke pieno. Pienas buvo naturalus (pirktas is ukininko) ir riebus. Citrnos sultys - "tikros" (ne koncentratas). Kur galejau padaryti klaida? ATSAKYTI
Greta
2021-03-22 09:28
Spėčiau, kad arba per mažai šilumos, arba per mažai rūgštelės. Man su skirtingais pienais skirtingo kiekio sulčių prireikia. Jei matot, kad nesutraukia, pilkit daugiau sulčių, kaip autorė rašo recepto aprašyme. ATSAKYTI
Milda
2021-03-27 12:27
Aciu :) ATSAKYTI
Egle
2023-07-15 14:44
As darau su actu no sucitrina ATSAKYTI
Milda
2021-03-21 08:42
Tik ka bandziau, ir man, deja, visiskai neisejo. Piena specialiai pirkau is ukininko, taigi jis neapdorotas ir riebus. Dejau "tikras" citrinos sultis ir man jos pieno nesutrauke. 3L kokybisko pieno niekais nuejo :(
Kur gelejau padaryti klaida? ATSAKYTI
Dina
2023-07-04 07:56
Aš imu citrina,perpjauti per pusę.Isspaudziu šviežias sultis ir supilti.Visada sutraukia pieną.Jei pieno 2l užteks pusę citrinos sulciu ATSAKYTI
Maryte
2020-11-18 14:09
Ka tik pasigaminau varske ir prispaudziau surmaisije . Padariau taip: Pirmiausia perskaiciau autores recepta po to komentarus. Paemiau 2 L sviezio 3,2 % pieno. Pieną nupirkau parduotuveje tik kaip raśau ne pasterizuota tik śviezia. paruosiau citrinos sultis , bet ju ne panaudojau. Nusprendziau panaudoti kefyra 2% (toki turejau śaldituve). Pieną paśildziau iki 80 laipsniu. Akeliau puoda nuo ugnies ir po truputi pyliau kefirą paiśydama. po2 minuciu issiskyre iśrugos, tokios śvariso gelsvos. Is karto supyliau i surmaiśi tik taip kad isrugas surinkt i śvaru puodą. Isrugu jau atsigeriau, veidą isprausiau. Varske jau pslegiau. Prieskoniu jokiu ne dejau. bet varske ragavau buvo skani. Paraśysiu rytoj kiek gramu suris iśejo. ATSAKYTI
Viktorija
2019-04-11 16:25
O gal kas nors turi idėjų kur būtų galima panaudoti likusias išrūgas? Bent jau man jos liko beveik tokios pačios kaip pienas, net nelabai spalvą pakeitė, tik truputį rūgštesnės. Tai kažkaip gaila išpilti lauk. ATSAKYTI
Ieva
2019-04-11 16:45
Jos gana maistingos, puikiai tinka į trintus kokteilius :) ATSAKYTI
Nijole
2019-08-05 03:57
Plauti veida siomis isrugomis. Nubalina ir pamaitina. Gera kosmetine priemone ATSAKYTI
Ingrida
2021-07-09 03:00
Blynams... lietiniams... :) ATSAKYTI
Dina
2023-07-04 07:51
Kepk blynus ir pilk isrugas.Skanu ATSAKYTI
Viktorija
2023-11-29 12:36
Pasilikite kokį litrą.Sekantį kartą supilsite į karštą pieną ir vėl turėsit varškės ar sūrio ATSAKYTI
Genovaite
2019-01-17 21:37
O aš imu 2ltr.2,5riebumo pieno ir 1ltr.2.5 riebumo kefyro. Pieną užvirinti. supilti kefyrą ir maišant truputį pakaitinti. Padėti su puodu, uždengti rankšluokstėliu ir palaikyti pusvalandį. Formuoti sūrį ar varškę. Labai skanu ir natūralu. Išeiga apie 500gr. ATSAKYTI
Sedona
2019-04-04 18:17
Kaip idomu!!! O pienas tinka pirktas??? ATSAKYTI
Vaida
2020-06-26 15:59
Ir aš to paties klausti norėjau? ATSAKYTI
Ilona
2018-06-18 23:37
Nu man tas slėgimas akmeniu...užtenka su lentele trumpai paspaust.Darau iš naminio pieno,su citrinos rūgštim,tinka įvairios rūgščios sultys ATSAKYTI
Renata
2018-02-20 07:48
Mane anyta pamokino taip: 5 litrai saldaus pieno pakaitinti, tada įdėti ant galo šaukštelio citrinos rūgštelės, nuimti nuo ugnies ant žemės, tada samčiu po truputį dėti 5 litrus surūgusio pieno ir vis lėtai mušti. Maišant jau pradeda atsiskirti varškė. Supilti į surmaišį ir palikti, kol nubėga išrūgos. Dėti į spaustukus, suformuoti sūrį ir paspausti. Labai geras gaunasi ir didelis. Dalima daryti iš 3 litrų, tada mažesnis gaunasi. Beje, aš dariau iš kaimiško pieno. ATSAKYTI
Audrė
2018-02-13 09:45
O man, deja, nepavyko. Naudojau naturalų Dvaro pieną, 3,5%. Į 2 ltr dėjau 3 šaukštus citrinos sulčių, po to, pamačius, kad nesutraukė, dar 2 šauķštus ir dar pakaitinau. Vis tiek neišėjo. Ar verta dar iš to paties pieno dar kartą bandyt išgaut varškę?
Ne kartą iš to pieno dariau jogurtą, ir visada pavykdavo. ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-14 12:26
Galite pabandyti įdėti šiek tiek stipresnės rūgšties, pvz. citrinos rūgštelės arba obuolių acto ir pažiūrėti, ar sutraukia ar ne. Kartais gali būti problema nebūtinai pienas, bet ir citrina, ne visos citrinos vienodo rūgštingumo (priklauso nuo jų veislės ir sunokimo). Nors šiaip labai keista, kad nepavyko. Paprastai nepavyksta nebent su itin aukšta temperatūra apdorotu pienu (Mū serijos), bet pasterizuotas pienas (Dvaro toks yra ar bent turėtų būti) paprastai nenuvilia. Mano patarimas būtų įdėti daugiau kitokios rūgšties ir pasitikrinti, ar sutraukia, ar ne. Jeigu net didelis rūgšties kiekis nesutrauks, vadinasi kažkas piene ne taip, nes tas sutraukimas - paprasčiausia cheminė reakcija ir, jeigu ji nesuveikia, tada kažkaip įdomiai buvo apdoroti pieno baltymai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital