Naminis pomidorų padažas žiemai be acto
AUTORIUS:
Daiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminis pomidorų padažas žiemai be acto
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus pomidorų padažas ir tikrai sveikesnis nei iš parduotuvės! Prieskonius galite rinktis ne tik mano siūlomus recepte, bet ir kitokius - jei mėgstate, kalite berti sausos Labai skanus pomidorų padažas ir tikrai sveikesnis nei iš parduotuvės! Prieskonius galite rinktis ne tik mano siūlomus recepte, bet ir kitokius - jei mėgstate, kalite berti sausos kalendros, aštresniam rezultatui berkite čili miltelių, labai tinka ir itališki žolelių mišiniai, tik juos rinkitės be druskos! Viso proceso metu puodas turi būti neuždengtas, kad iš jo garuotų drėgmės perteklius. (...daugiau) Daiva
INGREDIENTAI:
4 kilogramai pomidorų
500 gramų svogūnų
500 gramų obuolių (rūgštesnių)
1 galva česnako
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis raudonėlio
1 šaukštelis baziliko
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorų viršuje ir apačioje įpjauti po kryžiuką, sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti kelioms minutėms, tuomet nupilti vandenį ir užpilti lediniu. Taip atsiskirs odelės, jas lengvai nulupsite. Sutrinti elektriniu trintuvu ar per sietelį.
2.
Svogūnus labai smulkiai supjaustyti ar sumalti, apkepti aliejuje (kepinti galima iš karto puode, kuriame virsime padažą). Supilti pomidorų masę, vis maišant, ant nedidelės ugnies virti, kol padažas sutrištės, užtuks apie 40 minučių.
3.
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir sutarkuoti. Trumpai pakaitinti keptuvėje, kol sušils, tuomet sudėti į pomidorų masę, išmaišyti ir dar pakaitinti, kol padažas bus norimo tirštumo.
4.
Česnaką labai smulkiai sukapoti arba sutrinti ir dėti į pomidorų masę kartu su visais kitais prieskoniais, gerai išmaišyti ir užvirinti. Paragaukite, ar patinka skonis, jei Jūsų skoniui kažko trūksta, dėkite daugiau druskos, cukraus ar prieskonių, o jei trūksta rūgštelės - citrinų sulčių. Jei norite visiškai vientiso padažo, galite sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užvirinti.
5.
Dar karšta padažą pilti į iškaitintus stiklainius. Užsukti švariais, nuplikytais dangteliais. Sustatyti apverstus dugnais į viršų, užkloti šiltu apklotu ir palikti kelioms valandoms atvėsti. Vėliau laikyti vėsiai.
AUTORIUS: Daiva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis