Naminis pomidorų padažas žiemai
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Naminis pomidorų padažas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaminu jį kasmet ir visada iš sandėliuko būna suvalgomas pats pirmas. Kažkada seniai adaptavau jį pagal Jurgitos Gaminu jį kasmet ir visada iš sandėliuko būna suvalgomas pats pirmas. Kažkada seniai adaptavau jį pagal Jurgitos tinklaraštyje rastą receptą, tik dedu mažiau cukraus ir paprastą actą keičiu sveikesniu obuolių actu. Bet iš tiesų tiek druskos, tiek cukraus, tiek acto kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį, tiesiog ragaudami padažą - iš pradžių jų galite dėti mažiau, o į virimo pabaigą tiesiog pareguliuokite pagal mėgimą. Jeigu norite, kad padažas būtų visiškai vientisas ir greičiau sutirštėtų, galite iš pomidorų išimti sėklytes, bet man jos netrukdo. Beje, man asmeniškai šiame padaže cinamonas labai tinka ir suteikia tokį įdomų, gurmanišką prieskonį, bet iš tiesų ne visi šį prieskonį nesaldžiuose patiekaluose vienodai mėgsta, tad jeigu jums labiau prie širdies klasikinis skonis, galite cinamono ir nedėti visai arba pakeisti jį pvz. šaukšteliu raudonėlio. Tiesiog ragaukite ir žiūrėkite, kaip jums patinka labiau :) (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
3 kilogramai pomidorų
500 gramų raudonosios paprikos
500 gramų svogūnų
150 mililitrų obuolių acto (arba 100 ml paprasto acto)
100 gramų cukraus
1 galva česnako
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis cinamono (galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus, paprikas ir svogūnus susmulkinu virtuvės kombainu. Galima ir permalti mėsmale arba tiesiog smulkiai supjaustyti, bet elektrinis smulkintuvas greičiausia.
2.
Viską suverčiu į puodą, dedu cukraus, druskos, prieskonius (išskyrus česnaką) ir užverdu. O tada sumažinu ugnį ir verdu atidengtu puodu ant nedidelės ugnies vis pamaišydama apie 1 valandą, iki dalis skysčio nugaruoja ir padažas sutirštėja.
3.
Tada įspaudžiu česnaką, supilu actą ir dar paverdu keletą minučių. Kartais tokį padažą iškart pilstau į stiklainiukus, o kartais, jeigu nepatingiu, sutrinu jį elektriniu trintuvu iki vientisos masės, jog būtų glotnios, vientisos tekstūros.
4.
Karštą padažą supilstau į iškaitintus stiklainiukus, uždarau steriliais, sandariais dangteliais ir leidžiu atvėsti. O tada nešu į rūsį arba sandėliuką.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis