Naminis obuolių actas - taip daug sveikiau ir skaniau
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminis obuolių actas
Naminis obuolių actas
Naminis obuolių actas
Autorius apie receptą: Natūralus actas skoniu nė kiek nepanašus į pirktinį. Tai labai kvapnus, truputį gazuotas, natūralus produktas. Naudoju jį bet kur, kur reikia acto (valymui tokio produkto Natūralus actas skoniu nė kiek nepanašus į pirktinį. Tai labai kvapnus, truputį gazuotas, natūralus produktas. Naudoju jį bet kur, kur reikia acto (valymui tokio produkto naudoti ranka nekyla) – sodai pyragams gesinti, barščiams ir burokėlių salotoms, užpilams, padažams ir net naminiam limonadui gaminti. Ir, žinoma, su nekantrumu laukiu konservavimo sezono, keliolika stiklainių bus konservuoti su šiuo actu. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
15 kilogramų obuolių
1 stiklinė cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Specialiu įrankiu išpjaunu sėklalizdžius, jei neturite tokio – obuolius reikia ketvirčiuoti ir išpjauti sėklas peiliu, jų jokiu būdu neturi patekti į gaminį. Visi šaltiniai apie obuolių actą rašo, kad jis gaminamas iš obuolių sulčių, bet iš senų obuolių sulčių nelabai teišspausi, todėl sugalvojau kardinaliai kitokį būdą – pagaminti obuolių sunkos.
2.
Bulvių tarkavimo mašina sutarkuoju obuolius, tyrę supilu į 20 l vyno butelį, įberiu 1 st balto cukraus ir butelį sklidinai pripilu šilto vandens. Pirmas kelias dienas butelį palieku atvirą, laikau prie radiatoriaus, kad turinys įšiltų ir pradėtų rūgti. Po kelių dienų dedu kamštį su žarnele, kaip ir vyno gamybai. Kelias savaites viskas burbuliuoja ir kunkuliuoja ir tuomet atsisluoksniuoja tarkiai ir obuoliais prakvipęs vanduo. Po 2-3 savaičių skystį nukošiu ir supilu atgal į butelį. Vėl palieku atvirą kelioms savaitėms, va tuomet vynas ir sugenda ir tampa actu.
3.
Laikau supilstytą į 1-2 l butelius. Kam tiek vargti? – jei paragausite, suprasite ;) Iš nurodyto kiekio gavau 7l acto.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis