Autorius apie receptą:
Dėl grietinės - įdėjus 2 v.š. grietinės sūrelis greitai sustingo ir buvo labai tvirtos konsistencijos, o kai dėjau 3 v.š. - stingo gerokai ilgiau, buvo minkštas, ir labai gerai
Dėl grietinės - įdėjus 2 v.š. grietinės sūrelis greitai sustingo ir buvo labai tvirtos konsistencijos, o kai dėjau 3 v.š. - stingo gerokai ilgiau, buvo minkštas, ir labai gerai tepėsi ant duonos. Lai skanu bet kuriuo atveju. Galima daryti be priedų, o galima dėti kumpio, prieskoninių žolelių, marinuotų agurkėlių, riešutų ar ką tik sugalvosite!
(...daugiau)(...mažiau)Jurgitos receptai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų
varškės
1 vienetas
kiaušinių trynių
2 šaukštai
grietinės
(arba 3 šaukštų)
0.5 šaukštelio
sodos
šiek tiek
krapų
(smulkintų)
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę sumaišome su soda ir paliekame apie 15 min. pastovėti, kas 5 min. viską gerai permaišome.
2.
Puode išsukame trynį su grietine (kuo mažiau jos dėsite, tuo sūrelis bus tvirtesnės konsistencijos), dedame varškę. Viską kaitiname ant vidutinės ugnies nuolat maišydami (masė linkusi svilti!), kol viskas išsilydo į skystą masę. Sudedame krapus, įberiame druskos.
3.
Supilame į indelį ir atvėsiname, tuomet pastatome į šaldytuvą, kol visiškai sustings.