Naminis įdarytos karkos vyniotinis pagal Ramunę

AUTORIUS:
Ramunė Matulienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Naminis įdarytos karkos vyniotinis pagal Ramunę
Autorius apie receptą: Visada karką šventėms daro mano anyta. Ir ne tik ant stalo būna, bet dar po vieną ir marčioms įdeda. Šiemet nutariau išbandyt pati, žinoma, ne šventėms. Pirmasis bandymas vis Visada karką šventėms daro mano anyta. Ir ne tik ant stalo būna, bet dar po vieną ir marčioms įdeda. Šiemet nutariau išbandyt pati, žinoma, ne šventėms. Pirmasis bandymas vis pasikonsultuojant su vyro mama, pavyko puikiai, tad dalinuosi su jumis. (...daugiau) Ramunė Matulienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas kiaulienos karkos
300 gramų faršo
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas lauro lapų
1 šaukštelis pipirų
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Indelyje sumaišome druską, lauro lapus, pipirus, rūkytą papriką ir cukrų. Iš karkos atsargiai išimame kaulą (neperpjovus), išverčiame mėsa į viršų ir ištriname prieskoniais. Perverčiame, paprieskoniuojame ir viršų.
2.
Pagardiname faršą mėgiamais prieskoniais (druska, pipirais ar kt.) ir dedame ant karkos. Viską tvirtai susukame į marlę ir gerai surišame. Uždedame maišelį, užrišame ir paliekame šaltai 2 paroms (aš laikiau rūsyje, bet galima šaldytuve).
3.
Užvirinam vandenį. Į jį įdedam: pjaustytą morką, pusę svogūno galvos, keletą skiltelių česnako, druskos, kvapiuosius pipirus, lauro lapus. Įdedame karką į vandenį ir verdame apie 1-1,5 valandos (priklausomai nuo dydžio).
4.
Praaušiname vandenyje, o tada dedame į orkaitę 15-20 minučių, kad apdžiūtų.
5.
Tada karką paslegiame (aš slegiu taip - į kepimo skarda dedu karką, ant viršaus - pjaustymo lentelę, o ant jos - porą plytų). Paslėgtą palaikome šaldytuve per naktį. Skanaus!
AUTORIUS: Ramunė Matulienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Gražina
2021-12-08 17:43
Dabar šalta, tai šaldytuvo nebereikia. ATSAKYTI
Kardas
2018-03-28 12:53
Viskas būtų gerai,jeigu ne tos plytos:)) Kaip su jomis į šaldytuvą dėti:) ATSAKYTI
Greta
2018-03-28 20:51
Jei turite šaldytuve kokią aukštesnę, tvirtą lentyną, galima drąsiai dėti :) Aš, tiesą sakant, plytų namuose neturiu, tai ant mėsos tiesiog dėjau pjaustymo lentelę, o ant jos labai atsargiai pastačiau didesnį puodą į kurį sudėjau kokių turėjau kruopų pakelių - grikių, ryžių. Labai gerai pasislėgė :) Galima dėti ir kokį "blyną" nuo svarmens. Svarbu pirmiausia uždėti pjaustymo lentą, kad svoris tolygiai pasiskirstytų. ATSAKYTI
irena
2017-03-16 06:34
aciu uz si recepta,viskas aiskiai aprasyta,tik ar butina deti I orkaite ir jei taip kokia temperature turi buti?

ATSAKYTI
Reda
2017-03-21 09:20
Nedidelė, nes nereikia, kad keptų, o kad apdžiūtų tik viršus, apačia nuo tos drėgmės, kuri susidaro laikant. Aš apie 60 laipsnių darau (jeigu tokios mažos nustatyti negalite, nustatykite mažiausią ir praverkite dureles). Kaip obuoliukus kad džiovintumėte :) ATSAKYTI
Ramune Matulienė
2017-07-11 19:26
Aš dedu į 150 temperatūros orkaitę 15 minučių. ATSAKYTI
Ramunė
2017-07-11 19:27
Ačiū Jums! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital