Naminis graikiškas jogurtas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Naminis graikiškas jogurtas
Autorius apie receptą: Jo paragavę suprasite, kad parduotuviniai graikiški nei iš tolo neprilygsta. Pagaminti paprasta, o rezultatas bus kremiškas, visoks koks maistingas ir puikus jogurtas. Man jis pats Jo paragavę suprasite, kad parduotuviniai graikiški nei iš tolo neprilygsta. Pagaminti paprasta, o rezultatas bus kremiškas, visoks koks maistingas ir puikus jogurtas. Man jis pats skaniausias iš kamiško nenugriebto pieno, bet su parduotuviniu 3.5% riebumo irgi pavyksta skaniai. Iš nurodytų ingredientų pasigaminsite 500 - 600 gr graikiško jogurto. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 litras pieno (kuo riebesnio)
5 šaukštai jogurto, natūralaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jeigu pienas nepasterizuotas, jį pirmiausia pašildyti iki beveik virimo ir palikti atvėsti iki daugmaž 40 laipsnių temperatūros (arba buitinis testas neturint termometro - kad galėtumėt išlaikyti pirštą piene 10 sekundžių). Pravėsus, nugriebkite susidarusią pieno plėvelę. Jeigu pienas pasterizuotas, jo virinti nereikia - užtenka lengvai pašildyti iki tų pačių daugmaž 40 laipsnių.
2.
Į pieną supilti jogurtą, gerai išmaišyti, viską supilti į stiklainį ir palikti šiltai per naktį. Aš paprastai stiklainiuką apvynioju vilnoniu šaliku ir palieku vonioje šalia gyvatuko arba kambaryje šalia radiatoriaus (šildymo sezonu).
3.
Ryte jogurtas būna pasigaminęs, tad belieka iš jo pagaminti graikišką, t.y. jogurtą sutirštinti. O čia paprasčiau nebūna - ištempiu virš puodo dvigubu sluoksniu sulenktą marliuką (tinka ir sūrmaišis), pritvirtinu marliuką virvute, supilu į jį jogurtą ir padedu į šaldytuvą 1 - 2 valandoms. Į puodo apačią nubėga pasukos, o marliuke lieka sutirštėjęs jogurtas. Kuo ilgiau laikysite jį virš puodo, tuo tirštesnis bus jogurtas. Tada belieka jį sudėti į stiklainiuką ir iškart gardžiuotis arba laikyti šaldytuve. Šaldytuvo apatinėse lentynose (t.y. šalčiausiose šaldytuvo vietoje) jis puikiai laikosi 5 - 7 dienas.
4.
Jeigu netyčiom jogurtą marliuke užlaikysite ilgiau ir jis sutirštės labiau negu norėjote, nieko tokio - tiesiog įpilkite porą šaukštų pasukų ir taip suskystinsite. Nors aš kartais tyčia jį pasigaminu labai tirštą, o tada sumaišiau su trupučiu druskos, žalumynais ir naudoju kaip tepamą sūrelį. Arba su šiek tiek medaus ir riešutų sviesto, jeigu norisi saldesnio tepamo varianto. Svarbus momentas - marliuką būtinai naudokite dvigubą ar net trigubą (jeigu medžiaga labai reta), nes kitaip visas jogurtas nutekės per skylutes taip ir neatsiskyręs. Patikrinta ir geriau šios mano klaidos jūs nekartokite :)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Sandra
2021-02-01 16:47
Sveiki, o stiklainį paliekant pernakt užsukti dangtelį ar be dangtelio? ATSAKYTI
Gintarė
2021-02-02 09:30
Aš tai tiesiog merluko kelis sluoksnius uždedu ir aprišu virvele, kad išeitų oras :) Bet, manau, galima ir uždengti dangteliu tik gal neprisukt labai smarkiai. ATSAKYTI
Dovilė, BeDietu.lt
2016-12-20 22:53
Gera girdėti, Akvile, smagu, kad išbandėte :-) ATSAKYTI
Akvilė
2016-12-12 21:56
Super gavosi tiek su dvaro tiek su naminiu pienu ir dobilo natūraliu jogurtu;) ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital