Naminis batonas - labai skanus ir traškus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Traškūs naminis batonas
Autorius apie receptą: Puikus, purus ir labai gardus batonas! O iš nurodytų ingredientų iškepsite net du! Puikus, purus ir labai gardus batonas! O iš nurodytų ingredientų iškepsite net du! Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų miltų
170 gramų vandens
60 gramų išrūgų (šiltų)
15 gramų cukraus
15 gramų sviesto
9 gramai šlapių mielių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir užminkykite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga ir nelipni. Suformuokite iš jos kamuolį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite (nebūtinai sandariai) dangčiu ir palikite pakilti maždaug dvigubai. Laikas priklauso nuo jūsų virtuvės temperatūros. Jei virtuvė vėsi, tai gali užtrukti iki 3 val. Pašildykite orkaitę iki 30 C. išjunkite ir įdėkite dubenį su tešla į orkaitę. Kildinimo laikas sutrumpės iki 1,5 val.
2.
Išimkite tešlą ant kočiojimo kilimėlio. Trumpai apminkykite ir suformuokite kamuolį, uždenkite maisto plėvele arba apverstu dubeniu ir palikite pastovėti 10 min. Iškočiokite tešlą į liežuvio formos blyną ir susukite iš jos vyniotinį. Padalinkite jį į dvi lygias dalis ir suformuokite 2 batonus. Su labai aštriu peiliu padarykite batonų viršuje įpjovimus ir uždenkite maisto plėvele. Palikite pakilti apie valandą.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Į orkaitės apačią įdėkite tuščią kepimo skardą, kad ji kaistų kartu su orkaite. Pašaukite batonus į orkaitę (virš tos skardos) ir įpilkite į tą skardą stiklinę vandens. Greitai uždarykite orkaitės dureles. Kepkite batonus 25 minutes. Išimkite ir ataušinkite ant grotelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vilija
2018-01-22 19:03
Labai sakanu, tik aš vietoje išrugų dėjau jogurtą :) ATSAKYTI
Saulė
2017-04-12 11:36
O kas yra išrūgos? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-04-12 11:38
Išrūgos yra tas skystis, kuris lieka gaminant naminę varškę arba graikišką jogurtą. Jų kartais būna pirkti parduotuvėke, bet labai lengva pasigaminti ir patiems.

Paprasčiausias būdas jų pasigaminti - paprastą natūralų jogurtą (tinka ir pirktinis, ir naminis) supilkite ant dvigubo tankios marlės sluoksnio ir palikite valandai-dviems pakabintą virš puodelio ar puodo. Į jį nutekės išrūgos, o marlėje liks graikiškas jogurtas.

Arba kitas būdas - imkite vienodą kiekį pieno ir kefyro (arba rūgpienio). Viename puode užvirinkite pieną, kitame - lengvai pašildykite kefyrą. Tada pieną supilkite į kefyrą ir išmaišykite. Leiskite viskam atvėsti ir tada masę sudėkite į dvigubą marliuką (kad būtų tikrai tankus) arba sūrmaišį bei pakabinkite virš dubens. Į dubenį varvės išrūgos, o audinyje liks šviežutėlė naminė varškė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital