Naminis batonas
AUTORIUS:
Karina
Naminis batonas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10

600 gramų miltų

1 stiklinė vandens (šiltas)

8 šaukštai aliejaus

1 šaukštas cukraus

7 gramai sausos mielės

1 šaukštelis druskos

Aptepimui:

šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, maišome, kol ištirps, tada statome šiltai 10 - 15 minučių, kol mielės suputos.
2.
Suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir viską intensyviai minkome geras dešimt, o galima ir penkiolika minučių.
3.
Gautą tešlos gabalą dedame į aliejumi išteptą indą ir valandai statome šiltai (kur nors prie radiatoriaus ar gyvatuko vonioje), jog tešla iškiltų.
4.
Daliname tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį kočiojame į blyną, kurį susukame į ritinį. Gautus ritinius krauname ant skardos, pridengiame drėgnu rankštluostėliu, statome šiltai 40 - 50 minučių. Po to aštriu peiliu padarome po kelias įpjovas ant kiekvieno ritinio.
5.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Skanaus :)
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Komentarai (9)
Danutė
2016-03-05 15:27
Šiandien kepiau. Labai skanus gavosi. Tikrai ačiū už receptą.
Laura
2015-07-01 14:39
Aš dar kiaušinio plakiniu aptepiau Gavosi labai traškus, pasaka!
Irena
2012-06-16 11:13
labai puikiai issikepe batonas ir dar puikiau susivalge,aciu uz recepta labai paprasta ir skanu,sekmes visoms merginoms,norincioms issikepti namini batona
Kristina
2012-04-25 19:47
Mmm... Labai skanu! Super skonis gavosi
Jurga
2012-03-14 09:21
Aciu uz recepta, labai liuks
volissima
2012-01-11 12:37
labai paprastas, lengvas receptukas, pirma karta kepiau du mazesnius, kita karta viena dideli ir kelias bandukes beje antra karta kepdama idejau sauja sezamo seklu nu laaaabai labai
Karina
2011-10-18 20:10
Tai juk mielės paminėtos, logiška, kad tešla turi pakilti Beje, pastebėjau, kad kuo ilgiau minkoma tešla, tuo skanesnis batonas gaunasi O kildinimui tai į orkaitę kišu - užstatau temperatūrą apie 40 laipsnių ir laikau reikiamą laiko tarpą, nėra buvę, kad neiškiltų. Pabandykit!
Laura
2011-05-30 16:50
antra kart bandziau ir gavos ir visai nieko toks isejo,tiksliau du batoniukai
Monika
2011-04-07 18:49
Šiandien kepiau,gavosi super.Ačiū už receptuką.
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis