Naminis batonas

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 123)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 123)
Naminis batonas
Autorius apie receptą: Minkštutis ir traškus naminis batonas, visada kepu tik pagal šį receptą. O jeigu norite labiau pyragiško skonio, vandenį galite pakeisti pienu. Minkštutis ir traškus naminis batonas, visada kepu tik pagal šį receptą. O jeigu norite labiau pyragiško skonio, vandenį galite pakeisti pienu. Karina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų miltų (apytikriai)
1 stiklinė vandens (šilto)
8 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, maišome, kol ištirps, tada statome šiltai 10 - 15 minučių, kol mielės suputos.
2.
Ssupilame aliejų, druską, išmaišome. Suberiame miltus ir viską intensyviai minkome geras dešimt, o galima ir penkiolika minučių. Miltų kiekį koreguokite pagal save, nes skirtingos rūšys skirtingai brinksta. Jų dėkite tiek, kad tešla nebūtų lipti, bet ir liktų minkšta, elastinga.
3.
Gautą tešlos gabalą dedame į aliejumi išteptą indą ir valandai statome šiltai (kur nors prie radiatoriaus ar gyvatuko vonioje), jog tešla iškiltų.
4.
Daliname tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį kočiojame į blyną, kurį susukame į ritinį. Gautus ritinius krauname ant skardos, pridengiame drėgnu rankštluostėliu, statome šiltai 40 - 50 minučių. Po to aštriu peiliu padarome po kelias įpjovas ant kiekvieno ritinio.
5.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Skanaus :)
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (34)
Deimante
2023-04-16 20:47
Sendiena ir as kepiau bet man gavosi kieti...dariau viska pagal recepta...tesla buvo minksta....gal vietoj vandens reikia pieno o vietoj aliejaus sviesto..?pakilo viskas grazei tik kad kieta.... ATSAKYTI
Snieguolė
2022-04-17 17:22
Labai skanus ir purus gaunasi. ATSAKYTI
I.G.
2022-04-05 11:12
O jei vietoj mielių panaudoti kepimo miltelius? ATSAKYTI
Greta
2022-04-05 13:56
Nepavyks, tuomet geriau rinktis receptą, pritaikytą kepimo milteliams, bet duona bus kitokia, pvz tokia. ATSAKYTI
Dovilė
2021-08-26 15:37
Darau jau daug kartų, tik vietoj vandens dedu pieno, begalo minkštas ir skanus. Super!!!!!! ATSAKYTI
Ilona
2021-05-12 18:46
Man nesigavo plyšo išilgai per visa batona ATSAKYTI
Veronika
2021-04-17 00:57
Jau daug kartų kepiau labai, liuks, man labai patinka naminis batonas, nes darai pats ir žinai ką dedi, kartais dedu daugiau druskos, priklauso kokio noriu batono :) ATSAKYTI
Ausra
2020-12-22 00:28
Pabandysiu ir as ATSAKYTI
Nijolė
2020-11-23 15:51
Labai skanus.Toks pat,kaip ir turėtų būti. ATSAKYTI
Nike
2020-09-04 18:17
Labai super. Tik aš nelaukiau kol pakils ir t.t. Išminkiau geriau ir įdėjau kepti. Pakilo gražiai bekepant ATSAKYTI
Sandra
2020-09-03 21:11
Bandžiau du kartus ir abu niekaip vidurys neiškepė.... ATSAKYTI
Ginta
2020-05-11 18:03
Labai skanus batonas, vyras vieną patį pasigardžiuodamas kramsnojo :D Šiandien jau ruošiuosi antram bandymui :D ATSAKYTI
Kristina
2020-04-22 12:44
Bandau ir aš šiandiena, lauksiu kaip pavyks:) ATSAKYTI
VILIJA
2020-04-19 17:27
gavosi labai skanus ATSAKYTI
VILIJA
2020-04-19 16:26
KEPU IR AS PIRMA KARTA.PAZESIU KAS CE GAUSIS ATSAKYTI
Nijolė
2020-04-01 20:35
Pavyko! Skanus ATSAKYTI
nepavyko
2020-03-23 21:28
skonis nepatiko, per daug druska jaučiasi, o dėjau nepilną šaukštelį, jaučiasi kartumas ir pats batonas daugiau smirdi negu kvepia. Vyras įvertino "šėmas" ATSAKYTI
ana
2020-02-10 19:13
Labai geras receptas pigus greitas ir lb skanus ATSAKYTI
Kris
2020-01-05 16:16
Man nesigavo. Iškepė kieti kaip bagetai. ATSAKYTI
Diana
2020-01-08 13:47
Turbūt padauginote miltų, tada iškepa kieti gaminiai. Skirtingos miltų rūšys brinksta skirtingai, todėl tikslus miltų kiekis gali varijuoti. Duonos ir batonams geriau naudokite ne Ekstra miltus (jie labiau tika keksams, biskvitams). O paprastus Aukščiausios rūšies. Ir būtinia gerai išminkykite tešlą. Išminkyta ji turi būti nelipni, bet ir drauge elastinga, ne kieta. Geriau jau iš pradžių dėkite mažiau miltų ir pridėkite papildomai matydama kad trūksta. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital