Naminis batonas
AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 79)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 79)
Naminis batonas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
600 gramų miltų
1 stiklinė vandens (šiltas)
8 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Aptepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, maišome, kol ištirps, tada statome šiltai 10 - 15 minučių, kol mielės suputos.
2.
Suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir viską intensyviai minkome geras dešimt, o galima ir penkiolika minučių.
3.
Gautą tešlos gabalą dedame į aliejumi išteptą indą ir valandai statome šiltai (kur nors prie radiatoriaus ar gyvatuko vonioje), jog tešla iškiltų.
4.
Daliname tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį kočiojame į blyną, kurį susukame į ritinį. Gautus ritinius krauname ant skardos, pridengiame drėgnu rankštluostėliu, statome šiltai 40 - 50 minučių. Po to aštriu peiliu padarome po kelias įpjovas ant kiekvieno ritinio.
5.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Skanaus :)
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Kristina
2017-08-26 22:06
Kambario temperatūra kildinti duonos tešlą yra daug geriau nei per prievartą silumoje kildinti ir druskos duonai reikia ne šaukštelio, o 10g. ATSAKYTI
Danutė
2016-03-05 15:27
Šiandien kepiau. Labai skanus gavosi. Tikrai ačiū už receptą. :)
ATSAKYTI
Laura
2015-07-01 14:39
Aš dar kiaušinio plakiniu aptepiau :) Gavosi labai traškus, pasaka! ATSAKYTI
Irena
2012-06-16 11:13
labai puikiai issikepe batonas ir dar puikiau susivalge,aciu uz recepta labai paprasta ir skanu,sekmes visoms merginoms,norincioms issikepti namini batona ATSAKYTI
Kristina
2012-04-25 19:47
Mmm... Labai skanu! Super skonis gavosi :) ATSAKYTI
Jurga
2012-03-14 09:21
Aciu uz recepta, labai liuks ATSAKYTI
volissima
2012-01-11 12:37
labai paprastas, lengvas receptukas, pirma karta kepiau du mazesnius, kita karta viena dideli ir kelias bandukes :) beje antra karta kepdama idejau sauja sezamo seklu :) nu laaaabai labai :) ATSAKYTI
Karina
2011-10-18 20:10
Tai juk mielės paminėtos, logiška, kad tešla turi pakilti :) Beje, pastebėjau, kad kuo ilgiau minkoma tešla, tuo skanesnis batonas gaunasi :) O kildinimui tai į orkaitę kišu - užstatau temperatūrą apie 40 laipsnių ir laikau reikiamą laiko tarpą, nėra buvę, kad neiškiltų. Pabandykit! ATSAKYTI
Laura
2011-05-30 16:50
antra kart bandziau ir gavos ir visai nieko toks isejo,tiksliau du batoniukai ATSAKYTI
Monika
2011-04-07 18:49
Šiandien kepiau,gavosi super.Ačiū už receptuką. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis