Naminis avokadų majonezas per 5 minutes

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Naminis avokadų majonezas per 5 minutes
Naminis avokadų majonezas per 5 minutes
Naminis avokadų majonezas per 5 minutes
Naminis avokadų majonezas per 5 minutes
Autorius apie receptą: Puiki sveika majonezo alternatyva, kurią namuose mes vadiname "avokadų majonezu". Taip, tai ne klasikinis majonezas, gaminamas iš kiaušinių trynių bei aliejaus, bet Puiki sveika majonezo alternatyva, kurią namuose mes vadiname "avokadų majonezu". Taip, tai ne klasikinis majonezas, gaminamas iš kiaušinių trynių bei aliejaus, bet patikėkite, skoniu mažai jam nusileidžia. Ir yra daug maistingesnis. Ypač skanu su virtais kiaušiniais ar kaip padažas salotoms.

Šaldytuve jis gerai laikosi apie porą dienų. Tik gaminkite jį iš gerai prinokusių avokadų, nes kitaip nebus toks kremiškas ir skonis nebe tas.

O su kitais ingredientais improvizuokite drąsiai - jeigu mėgstate aštriau, galite įdėti daugiau česnako ar garstyčių, jeigu norisi daugiau (arba gal mažiau) rūgštelės, keiskite citrinų sulčių kiekį. Jeigu norite tirštesnio majonezo, dėkite mažiau aliejaus, o jeigu skystesnio - daugiau.

Jeigu norite šiek tiek lengvesnio "majonezo" varianto, vietoje alyvuogių aliejaus įdėkite 2-3 šaukštus tiršto graikiško arba islandiško jogurto. Tik jo įdėję jau elektriniu trintuvu nebemaišykite, o tiesiog išmaišykite rankomis, nes kitaip jogurtas gali suskystėti. Esu pastebėjusi, kad toks variantas su jogurtu dažnai patinka ir žmonėms, kurie šiaip jau save laiko avokado nemėgėjais, kaip kad, pavyzdžiui, mano antra pusė - į avokadus žiūrėti negali, o šio padažiuko variaciją su jogurtu kapoja ausim lapsėdamas.
(...daugiau) Dovilė, Be Dietų
Redakcijos nuomonė: Tikrai puikus receptas. Jeigu būtume preciziški, sakytume, kad tai ne majonezas, o gvakamolės variacija, bet skonio gerumo tas nekeičia. Mes jį mėgstame ne tik prie kiaušinių, Tikrai puikus receptas. Jeigu būtume preciziški, sakytume, kad tai ne majonezas, o gvakamolės variacija, bet skonio gerumo tas nekeičia. Mes jį mėgstame ne tik prie kiaušinių, bet ir prie mėsos ar žuvies kepsnių ar kaip pikantiškesnį dip'ą daržovėms. Pagaminti neįtikėtinai papasta ir greita, užtruksite vos kelias minutes, o skonis tikrai nudžiugins. Gaminome jį jau ne kartą ir dar būtinai kartosime ateityje! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai avokadų (gerai prinokusių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai dižono garstyčių
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir dideliu šaukštu išskobkite avokadų minkštimą į dubenėlį. Ten pat sudėkite išspaustą česnaką, citrinų sultis ir garstyčias.
2.
Viską elektriniu rankiniu trintuvu (galima ir virtuvės kombainu) gerai sutrinkite iiki vientisos kreminės konsistencijos.
3.
Supilkite alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek patrinkite, bet tik truputį, nes alyvuogių aliejus ilgai trinamas gali apkarsti.
4.
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Dovile
2021-02-05 09:38
Ar galima dėti paprastu garstyčių? ATSAKYTI
Agnė
2021-02-05 09:42
Galima :) ATSAKYTI
Jurgita
2019-10-29 22:00
O Sakykit ar tas majonezas nepa ruduoja be citrinos sulciu? ATSAKYTI
Laima
2019-10-30 09:42
Jis ruošiams su citrinos sultimis :) Aš jį dažniausiai ruošiu valgyti iš karto, tai paruduoti nespėja, jei paliksit pastovėti ilgiau, tikrai kažkiek paruduos, net su citrinos sultimis. ATSAKYTI
Jurgita
2017-01-26 09:22
aš į šitą variantą įdedu riešutų (graikiškų), tai gaunasi "ale pesto", irgi labai skanu :) ATSAKYTI
Gintare
2017-01-22 17:22
Dariau ir as, labai patiko :-) ATSAKYTI
Vaida
2017-01-21 14:48
Isbandziau siryt pusryciams prie kiausiniu - super!! Net mano avokadu nemegeja antra puse valge. Tiesa, vietoje alyvuogiu aliejaus naudojau islandiska jogurta, kaip redakcija patare, tai tikrai avokadai maziau jautesi jo idejus. Nu labai labai geras receptas, daug sveikiau negu tie visi chemijos prideti majonezai is parduotuves ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital