Naminiai vaniliniai ledai

AUTORIUS:
Dorotėja
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Naminiai vaniliniai ledai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
180 g cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
250 ml pieno,
6 kiaušinių tryniai,
500 ml grietinėlės,
pagardus (tai gali būti tas, ką labiausiai mėgstat. Aš naudojau tai, kas buvo po ranka: Fortūnos saldainiai, zefyrai, serbentai..).
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilam į puodą ir užverdam. Kol verda, darbuojamės toliau: atskiriam kiaušinių trynius ir baltymus. Naudosim tik trynius, tuo tarpu baltymus bus galima sėkmingai panaudoti išsikepant morengiukus (ką vėliau padariau). Taigi, tryniai išplakami ir plakant toliau pilamas pienas. Visą masę supilam atgal į puodą ir verdam esant silpnai ugniai, kol susidaro skystos grietinės masė. Na, o vėliau įmaišom grietinėlę ir paliekam šiek tiek atvėsti. Kai tai atsitinka, dedam pagardus. Aš dėjau pasmulkintus Fortūnos saldainius, zefyrus ir serbentus. Viskas. Supilam visą šitą gėrį į kokį indą (naudojau paprastą plastmasinį) ir dedam į šaldiklį. Ledus gaminau vakare, kitos dienos popietę jau galėjau mėgautis šiuo šaltu ir gaiviu ledų desertu. Manyčiau, juos sėkmingai galima naudoti tiek prie pyrago, tiek vienus. Smagu ir tai, kad priedai gali būti tokie, kokių tik širdis geidžia. Darbo gal ir atrodo daug, bet tikrai verta. Skanaus!
AUTORIUS: Dorotėja
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
jurga
2011-03-21 21:27
Skanūs ledai,tik man truputėlį per saldūs,nors ir labai mėgstu saldumynus.Ledo kristalų leduose nebuvo net užuominos,gal dėlto,kad pieną gana ilgokai pavirinau su cukrumi,vanduo išgaravo ir nebebuvo kam ten leduose kristalizuotis.Ačiū už skanų receptą. ATSAKYTI
jurga
2011-03-19 17:25
Būčiau lb dėkinga,jei parašytumėt ar grietinėlę įmaišyti reikia išplaktą iki purumo,ar tiesiog supilti skystą,tiesiai iš indelio?
O Astai norėčiau pasakyti,kad jokia "kiaušinienė" man gaminant nesigavo,net ir pavirinus jau paruoštus trynius su pienu,buvo vientisa kreminė masė.Dėl skonio dar negaliu nieko pasakyti,nes tik dabar įdėjau į kamerą.Kai paragausiu,parašysiu. ATSAKYTI
Asta
2011-01-15 09:44
Pritariu - juos gaminti tikrai verta :)
Aš juos dariau kiek kitaip, bet man jie tokie skanūs, kad net pavadinau tobulais vaniliniais ledais :)

http://kainorivalgyt.blogspot.com/2011/01/tobuli-naminiai-vaniliniai-ledai.html ATSAKYTI
Armondas
2010-10-25 12:30
labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital