Naminiai rauginti burokėliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Rauginti burokėliai
Autorius apie receptą: Tiekiu kaip garnyrą įvairiausiems patiekalams, verdu barščius, dedu ant sumuštinių, labai skanu su varškės sūriu. Šiuo būdu raugti burokėliai būna maloniai rūgštūs, Tiekiu kaip garnyrą įvairiausiems patiekalams, verdu barščius, dedu ant sumuštinių, labai skanu su varškės sūriu. Šiuo būdu raugti burokėliai būna maloniai rūgštūs, bet nepraradę ir savo saldumo. Primirštas receptas, daug kam ragavusių primenantis vaikystę ir babą… Pasirauginti burokėlių galima bet kuriuo metų sezonu, tačiau skaniausi, žinoma, rudeniniai, švieži.

Dažniausiai gaminu 3l stiklainyje, bet galima pasidaryti ir 1 litro stiklainyje, ir medinėje bačkutėje, jei turite tokią.
(...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį burokėlių (3/4 stiklainio tūrio)
pagal poreikį juodos duonos (1/4 stiklainio tūrio)
1 litras vandens (sūrymui)
1 šaukštas druskos (sūrymui)
šiek tiek kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šviežius, nevirtus burokėlius nulupu, supjaustau nemažom riekėm ir talpiai sudedu į stiklainį, užpildydama apie 3/4 tūrio. Išsiverdu sūrymą, skaičiuojant proporciją 1 l vandens - 1 v. š. be kaupo druskos.
2.
Ant burokėlių beriu kmynų – 1 l stiklainiui žiupsnelį, 3 l didelį žiupsnį, Tuomet stiklanius iki pat viršaus užpildau juoda duona. Geriausiai tinka ruginės duonos plutos, kurių galima “pasitaupyti“ džiovinant kelias savaites prieš raugiant burokus. Bet galima naudoti ir riekes, svarbu, kad duona būtų kuo juodesnė. Stiklainius užpilu atvėsusiu sūrymu.
3.
Juos statau ant gilių lėkščių – rūgstant gali prabėgti skysčiai. Uždarau švariais plastikiniais dangteliais ir laikau kambario temperatūroje, labiausiai saulės pasiekiamoje namų vietoje. Po savaitės jau galima ragauti. Stiklainius pernešu į vėsesnę vietą. Rūsyje rauginti burokėliai išsilaiko 2-3 mėnesius. Patarimas – dangtelius galima keisti marlės gabaliukais, tuomet namai kvepės raugu :)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rita
2018-11-12 14:42
rauginant burokelius , ar būtent ant saulės rauginti ar šiltoje vietoje ATSAKYTI
Diana
2018-11-12 17:15
Rūgimui svarbu šiluma, saulė nėra būtina. Kaip tik daug šaltinių net rašo, kad tiesiogiai ant saulės nereikia, o va šiltai - naudinga. Optimali rūgimui temperatūra yra apie 20-24 laipsniai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital