Naminė saldaus pieno varškė

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Naminė saldaus pieno varškė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nustebsite, kaip paprasta ją pagaminti ir kokia ji skani. Ypač, kai būna šviežutėlė, ką tik nuspausta, pagardinta šaukšteliu naminės uogienės - galima liežuvį nusikąsti Nustebsite, kaip paprasta ją pagaminti ir kokia ji skani. Ypač, kai būna šviežutėlė, ką tik nuspausta, pagardinta šaukšteliu naminės uogienės - galima liežuvį nusikąsti iš skanumo ir iš nostalgijos! Pati skaniausia ši varškytė pavyksta iš kaimiško pieno, bet tinka ir riebesnis parduotuvinis pienas, daug kartų esu gaminusi ir iš jo. Tik naudojant parduotuvinį pieną svarbu etiketėje pasitikrinti, kad jis nebūtų apdorotas ultra aukšta temperatūra (pasterizuotas pienas tinka).

Iš recepte nurodyto pieno kiekio man paprastai gaunasi apie 200 g varškės (šiek tiek gramų plius arba minus, priklausomai nuo naudojamo pieno rūšies). Beje, vietoje citrinos sulčių galima naudoti ir obuolių actą, tik jo pilkite truputį daugiau, nes obuolių actas yra kiek mažesnio rūgštingumo už citrinos sultis.
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras pieno (kuo riebesnis, tuo skaniau)
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną supilkite į storadugnį puodą. Labiau tinka platesnis didesniu paviršiumi puodas, nes tada pienukas tolygiau šyla. Dėkite puodą su pienu ant viryklės ir pakaitinkite iki apytikriai 80 laipsnių (kai į viršų ima kilti pirmieji nedideli burbuliukai).
2.
Nuimkite puodą nuo viryklės, supilkite citrinos sultis ir kokią minutę maišykite. Tada puodą pridenkite švariu virtuviniu rankšluostėliu ir palikite daugmaž pusvalandukui pastovėti. Per tą laiką rūgštis sutrauks pieną ir varškės grūdeliai atsiskirs nuo skysčio (išrūgų). Jeigu pienui pastovėjus varškė nesusidarė, o skystis puode liko balkšvas, gali būti, kad pasirinkote netinkamą pieną arba pritrūko rūgšties (skirtingos cittrinos būna nevienodai rūgščios). Tada pabandykite įpilti dar šaukštą-du citrinų sulčių, išmaišykite ir šiek tiek luktelkite.
3.
Viską supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų išrūgos. Galite varškytę dar perplauti tekančiu vandeniu, kad rūgštelės visiškai neliktų, nors paprastai ji gana gerai nuteka su išrūgomis. Kad išrūgos greičiau nuvarvėtų, galite varškytę kiaurasamtyje lengvai spustelėti mediniu šaukštu. O tada jau skanaukite!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Julija
2017-10-16 20:17
Labai geras receptas. As vietoje citrinu sulciu naudojau namines svarainiu sultis, nes ju prisispaude daug esam - labai gerai sutrauke ir nu kaip skanu! Butinai kartosiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital