Naminė gilių kava

AUTORIUS:
Rimutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Naminė gilių kava
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jei mėgstate kavą, tačiau norite paįvairinti ir paragauti kažko įdomesnio, siūlau paragauti! Daug kam šis receptas primena vaikystę ir močiutes, o aš jau pati močiutė ir Jei mėgstate kavą, tačiau norite paįvairinti ir paragauti kažko įdomesnio, siūlau paragauti! Daug kam šis receptas primena vaikystę ir močiutes, o aš jau pati močiutė ir vaišinu savo anūkus. Gėrimas labai skanus ir labai kvapnus! Jau sumaltą gilių kavą ruošiu labai paprastai - porą šaukštelių maltos kavos paverdu kelias minutes ir gardintu pienu ar grietinėle, saldinu cukrumi ir gardinu cinamonu. (...daugiau) Rimutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį gilių (kiek prisirinksite)
pagal poreikį pieno (kad verdant apsemtų giles)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Giles paskleisti ant skardos ir palikti kelias dienas apdžiūti sausoje šiltoje patalpoje, kad neliktų iš lauko parneštos drėgmės. Žalsvokos gilės per tas dienas kažkiek paruduos.
2.
Po kelių dienų giles perrinkite, išmeskite labai smulkias, skilusias, papelijusias ar pažeistas giles.
3.
Nuo likusių gilių nuimkite kepurėles, paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apie 10 minučių padžiovinkite iki 70 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Gilės įskils ir bus lengviau lukštenti. Tuomet išimkite gilių branduolius.
4.
Lukštentas giles sudėti į švarų puodą ir užpilti pienu, kad apsmetų giles. Puodą užvirinti ir virti ant nedidelės kaitros apie 1 valandą, vis maišant ir nugraibsant putas.
5.
Giles nukošti per kiaurasamtį ir perplauti, palikti nuvarvėti.
6.
Nuvarvėjusias giles paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir džiovinti iki 60 - 70 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie porą valandų, praviromis durelėmis, kol apskrus ir paruduos.
7.
Visiškai sausas giles sumalti kavamale ir saugoti uždarame inde biriems produktams.
AUTORIUS: Rimutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Irena
2023-10-24 16:14
Iš vakaro užpilu natūraliu pienu arba bent 3.2% Dvaro. Kitą dieną verdu tame pat piene, iki 1 val. Jei karti gavosi, gal perdaug suskrudinote. ATSAKYTI
Migle
2023-10-07 23:08
Kava gavosi karti. Nepakako virti piene. Pasirodo rekomenduojama kelias paras mirkyti jas piene kad istraukti kartuma. ATSAKYTI
greta
2023-09-16 21:38
nuostabus skonis, dekoju rimute ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital