Morkų tortas su maskarpone

AUTORIUS:
Ina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Morkų tortas su maskarpone
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanus, drėgnas ir tiesiog sutirpstantis burnoje tortas. Jeigu mėgstate kepinius su morkomis, būtinai jį išbandykite, nes abejingų jis nepalieka. Be galo skanus, drėgnas ir tiesiog sutirpstantis burnoje tortas. Jeigu mėgstate kepinius su morkomis, būtinai jį išbandykite, nes abejingų jis nepalieka. Ina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 stiklinės morkų (smulkiai tarkuotų)
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
120 mililitrų aliejaus
3 vienetai kiaušinių
70 gramų riešutų (naudojau graikinius)
1 sauja razinų (arba kitų džiovintų vaisių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
300 mililitrų grietinėlės ( 35 % riebumo)
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius mikseriu išplakame su cukrumi iki kol masė pabala ir jos tūris ženkliai padidėja. Toliau plakant supilame aliejų. Sudedame smulkiai tarkuotas morkas, išmaišome (šaukštu, nebe mikseriu). Tada įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu, išmaišome. Suberiame pasmulkintus riešutus ir razinas, dar kartą išmaišome.
2.
Tešlą supilame į apvalią 24 cm torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių arba, kol į vidų įsmeigę pagaliuką jį ištrauksite sausą ir neapsivėlusį. Iškepusiam biskvitui leiskite visiškai atvėsti (jeigu pjaustysite karštą, trupės).
3.
Kremui maskarponės sūrį išsukame su cukrumi ir citrinos sultimis. Imaišome standžiai išplaktą grietinėlę. Trečdalį kremo atidedame torto šonams aptepti ir papuošimams, o likusį naudosime biskvitams sutepti.
4.
Biskvitą supjaustome į tris lakštus. Biskvitą galima kepti ir iš vakaro, bet kad jis būtų minkštesnis ir aromatingesnis reiks sulaistyti mėgstama arba ar kitu pasigamintu sirupu. Jei biskvitas tepamas tą pačią dieną, to daryti nereikia, nes jis būna šviežias ir kvapnus.
5.
Biskvito sluoksnius, viršų bei šonus sutepame paruoštu kremu. Torto šonus galima puošti apipjaustant patį biskvitą atlikusiais jo trupiniais arba smulkintais riešutais ar kitais Jūsų mėgiamais papuošimais.
6.
Tortą padėti į šaldytuvą, kad pastovėtų bent per naktį ir skoniai susigertų. Stovėdamas ilgiau tortas tik skanėja!
AUTORIUS: Ina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Kristina
2023-12-30 21:13
Turbūt rašant receptą gerai būtų parašyti ir kaip sirupas gaminamas torto biskvito sulaistymui. Nepaminėtas morkų nuvarvinimas, to nežinojau.
Šiuo metu biskvitas kepa, nežinau, ar pavyks, bet rašant receptą labai svarbu bent pastabose tokius dalykus paminėti. ATSAKYTI
Irma
2023-11-22 11:07
Tortas gaunasi tobulas! Receptas yra tikslus! O morkas nuvarvinti kad reikia,pacios galite suprasti! ATSAKYTI
Raimonda
2023-02-02 12:19
Vienas skaniausių torčiukų, labai jį mėgstu gaminti ir vaišinti kitus ☺️ ATSAKYTI
Asta Š.
2022-11-21 14:46
Ar reikia nusunkti morkas? Arba nuvarvinti per kiaurasamtį? Ir per kurią 'smulkią' tarką jas tarkuoti? Nes man 'smulkiai' tai sakyčiau kaip kugeliui skirta tarka. O gal čia turima omenyje per morkinę tarką (kaip burokinė tik smulkesnė)? ATSAKYTI
Eglė
2021-07-06 08:20
Nelabai patinka, kai produktus matuoja stiklinėmis. Ką reiškia tarkuotų morkų stiklinė? Jos suspaustos ar purios? Todėl ir nesigauna idealūs kepiniai pagal receptą ATSAKYTI
Greta
2021-07-07 09:43
Kadangi didžioji dalis ingredientų yra matuojama stikline, tai ar ji bus 200 ml ar 220 ml ypatingai didelio skirtumo nėra :) ATSAKYTI
As
2021-01-09 16:54
Labai labai skanus. ATSAKYTI
Karolina
2020-11-18 14:13
kepiau, man nesigavo biskvitas, dariau is puse normos, bet ir tai visas zalias iskepe, tesla buwo tikrai tirsta pagal recepto proporcijas, morkas nusunkiau sausai... ATSAKYTI
Gintarė
2020-11-18 17:33
O kokio skersmens formą naudojot? Kaip ir rašo recepte, kepti reikia, kol į vidų įsmeigę pagaliuką jį ištrauksite sausą ir neapsivėlusį tešla, nes ne visos orkaitės juk vienodos. ATSAKYTI
Giedrė
2020-11-07 18:07
Nuostabus tortas. Kepiau karantininėms Velykoms ir valgiau po to kone visą savaitę :) Tikra tiesa, jog pastovėjęs jis dar gardesnis! Vietoje paprasto aliejaus siūlau dėti nerafinuotą riešutų ar sezamo aliejų. Vietoje razinų dėjau brendyje pabrandintas smulkiai pjaustytas datules. Šie "patobulinimai" suteikė tortui prabangesnį, subtilesnį skonį. Beje biskvitas nesigavo toks purus, vos pavyko jį perpjauti į tris dalis, nors atrodo viską dariau pagal receptą. ATSAKYTI
Kepėja
2021-03-08 11:09
Visi pastovėję tortai daug skanesni. :) Tai universali taisyklė, kurią galima įsidėmėti. Aš dabar visada gaminu tortus, likus maždaug 40 valandų iki pjaustymo akimirkos. Aišku, produktai, ypač pertepimui, turi būti švieži. :) ATSAKYTI
Lina
2020-05-27 20:41
Labas, ar morkas "smulkiai" tarkuojate su bulvine, kaip tarkime bulves plokštainiui, ar su smulkesne morkų tarka? Ačiū :-) ATSAKYTI
Agne
2023-09-14 12:12
morku, ta smulkiausia ATSAKYTI
Natalie
2020-05-05 00:52
Daug kartu darytas ,labai skanus sitas morku tortas. ATSAKYTI
Jolanta
2020-05-02 20:44
Nesigavo nes paskaiciau daugiau morku tortu receptu kad sutarkuotas morkas reikia nuvarvinti per keuriasamti. Ar sugebat rasyti receptus? ATSAKYTI
Jolanta
2019-09-21 12:19
Susižavėjau aprašymų, išbandžiau. Na, mums nepatiko. Skonio reikalas. ATSAKYTI
Angelė
2017-03-23 21:21
Išbandytas ir šeimynos labai užskaitytas ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital