Sviestinis morkų pyragas

AUTORIUS:
Rima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Sviestinis morkų pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Daug morkų ir sviestas - tai pagrindiniai šio puikaus pyrago produktai. Jeigu spaudėte morkų sultis, tirščių neišmeskite, o iškepkite iš jų šį nuostabų pyragą. Daug morkų ir sviestas - tai pagrindiniai šio puikaus pyrago produktai. Jeigu spaudėte morkų sultis, tirščių neišmeskite, o iškepkite iš jų šį nuostabų pyragą. Rima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų morkų
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių
2 šaukštai grietinės
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti sultis (arba galima naudoti morkų sulčių išspaudas, jos būna dar sausesnės).
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išsukant po kiekvieno.
3.
Į sviesto ir cukraus masę sukrėsti morkas, grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti (šaukštu, ne mikseriu).
4.
Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą. Tikslus formos dydis nėra svarbus, tinka ir apvali torto forma, ir kekso forma, tiesiog kuo pyragas storesnis, tuo ilgiau keps, bet kitavertus - iškepęs bus drėgnesnis.
5.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrauksite sausą, neapsivėlusį tešla, pyragas iškepė.
6.
Iškepusiam pyragui leiskite pravėsti (pjaustomas šiltas gali trupėti), o tada pjaustykite ir skanaukite!
AUTORIUS: Rima
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Gintarė
2021-01-11 20:23
Jau kepu gal 4 kartą, vis sugrįžtu prie šio recepto. Labai skanus! Viską dedu tiksliai pagal receptą, gaunasi kaskart. Pirmą kartą gaminau po to, kai mėginau gaminti morkų saldainius, tačiau jie nesigavo. Galvojau kur pamaudoti suvirtas svieste ir citrinos sultyse morkas, taip radau šį pyrago receptą ir paverčiau saldainių masę pyragu. Tai manau pyragui tiktų ir šlakelis citrinos. Ką manote? ATSAKYTI
Elena
2021-01-13 00:15
Manau tiktų :D ATSAKYTI
Milda
2019-09-20 10:59
@Julija:
Taip, as dejau 400g jau sutarkuotu morku. ATSAKYTI
Julija
2019-03-24 19:18
Sveiki, o 400g morku jau sutarkuotu? ATSAKYTI
Milda
2018-11-09 09:47
Pirma karta kepiau morku pyraga ir suo receptu tikrai nenusivyliau. Super skanus, dregnas (jis dregnas man isliko 2 dienas - ilgiau neissilaike, buvo suvalgytas :) ) Aciu labai uz recepta! ATSAKYTI
Akvile
2018-10-12 17:40
Kepiau, tikrai labai skanus, man labiausiai patiko is visu bandytu morku pyragu. Tik as dejau truputi maziau cukraus ir pridejau pora sauju razinu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital