Morkų pyragas su kreminiu sūreliu

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Morkų pyragas su kreminiu sūreliu
Morkų pyragas su kreminiu sūreliu
Morkų pyragas su kreminiu sūreliu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 stiklinės morkų (stambiai sutarkuotų burokine tarka)
2 stiklinės miltų
1.5 stiklinės cukraus
1 ir 1/4 stiklinės aliejaus (neutralaus skonio)
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė graikinių riešutų (šiek tiek pasmulkintų)
0.5 stiklinės razinų (naudojau geltonas)
2 šaukšteliai sodos
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
280 gramų kreminio sūrio (naudojau Philadelphia)
110 gramų sviesto
2.5 stiklinės cukraus pudros
2 šaukšteliai vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2.
Kepimo skardą/formą ištepti sviestu, negailint – ir dugną, ir šonus; galima naudoti arba vieną didelę stačiakampę skardą 9 x 13 x 2” (23 x 33 x 5 cm), arba dvi apvalias 9” (23 cm skersmens) skardas/formas. Skardos dugną ištiesti sviestiniu popieriumi. Popierių taip pat ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir, apvožus skardą, iškratyti neprilipusius miltus.
3.
Miltus, sodą, druską ir cinamoną persijoti. Aš dažniausiai miltus sijoju ant didelio sviestinio popieriaus lakšto, kad jie sijojami po visą stalą neišsilakstytų, ir kad būtų patogu juos paskui supilti į tešlą.
4.
Į didelį dubenį sudėti cukrų ir aliejų, gerai išplakti. Po vieną dėti kiaušinius, vis išplakant po kiekvieno kiaušinio. Dėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Maišymui geriausiai tinka tvirtas medinis šaukštas. Su liauna lopetėle šitos tešlos nepamašysi. Dėti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, imbierą ir vėl viską gerai išmaišyti.
5.
Tešlą sukrėsti į paruoštą formą (ar formas). Kepti apie 35 – 40 minučių, kol pyrago viršus taps sodrios rudos spalvos, o vidurys bus pilnai iškepęs ir nebelips prie įsmeigto medinio pagaliuko.
6.
Ištraukus pyragą iš orkaitės, palaukti 15 – 20 minučių, kol jis šiek tiek atvės, tada skardą apvožti ant lygaus paviršiaus (pjaustymo lentos, padėklo, grotelių ar kt.), nulupti sviestini popierių, vėl atsargiai jį atvožti į “pradinę padėtį” ant kitos skardos ar padėklo ir leisti jam pilnai atvėsti, kelias valandas tai tikrai, o geriausiai – kepti pyragą iš vakaro ir palikti jį atvėsti per visą naktį.
7.
Kremui minkštą kambario temperatūros sviestą ir kreminį sūrį išsukti su mikseriu arba mediniu šaukštu. Sudėti cukrų, vanilę ir viską vėl gerai išmaišyti. Kremas turi būti tokio tirštumo, kad jį nesunkiai būtų galima tepti, toks nei per skystas, nei per tirštas; kremo tirštumą galima lengvai reguliuoti į jį įpylus porą arbatinių šaukštelių pieno arba grietinėlės (jeigu kremas per tirštas), arba įdedant šiek tiek daugiau cukraus pudros (jeigu kremas per skystas).
8.
Kremu aptepti atvėsusio pyrago viršų ir šonus, o jeigu kepate tortą – aptepti apatinio sluoksnio viršų, užvožti antrą sluosknį, aptepti torto viršų ir šonus, o likusiu kremu dekoruoti (jeigu yra toks noras!). Tortas atrodo puikiai ir nedekoruotas, tik apibarstytas smulkintais graikiškais riešutais arba migdolais.
Patarimai:
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Diana
2023-11-13 12:46
Nu visiškai neaišku. Kokia temperatūra naudojama kepimui pyrago? Gramų ir mililitrų proporcijos butu aiškiau manau, nes stikline stiklinei nelygu. ATSAKYTI
Vilma
2023-11-14 16:13
Pats pirmas žingsnis - orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Stiklinė dažniausiai naudojama apie 250 ml. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital