Morenginis vyniotinis su braškėmis ir grietinėlės kremu

AUTORIUS:
Silvija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Morenginis vyniotinis su braškėmis ir grietinėlės kremu
@Shutterstock
Morenginis vyniotinis su braškėmis ir grietinėlės kremu
Morenginis vyniotinis su braškėmis ir grietinėlės kremu
Morenginis vyniotinis su braškėmis ir grietinėlės kremu
Autorius apie receptą: Labai skanus vyniotinis ir pagaminti jį tikrai paprasčiau negu kad atrodo skanaujant rezultatą :) Įdarui tinka pačios įvairiausios uogos arba konservuoti vaisiai (be galo skanu Labai skanus vyniotinis ir pagaminti jį tikrai paprasčiau negu kad atrodo skanaujant rezultatą :) Įdarui tinka pačios įvairiausios uogos arba konservuoti vaisiai (be galo skanu pvz. su konservuotais mandarinais). O jeigu norisi paįdominti kremą, vietoje pusės grietinėlės galite naudoti maskarponės sūrį. Beje, jeigu naudotumėte šaldytas uogas, jas būtinai prieš dedant į kremą visiškai atitirpinkite ir nupilkite susidariusį skystį. (...daugiau) Silvija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
125 gramai cukraus
125 gramai cukraus pudros
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vyno acto
1 sauja migdolų drožlių
Įdarui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų uogų
2 šaukštai cukraus
1 šlakelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Baltymus paplakti iki lengvų butų. Tada nuolat plakant pamažu suberti cukrų ir plakti iki baltymai bus standūs. Tuomet labai atsargiai į baltymų masę įmaišyti persijotą cukraus pudrą. Suberti krakmolą, pilti actą ir vėl atsargiai išmaišyti.
2.
Tešlą paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apiberti migdolų drožlėmis. Kepti iki 140 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, tada sumažinti temperatūrą iki 110 C laipsnių ir kepti dar 30 minučių. Prieš išimant morengą iš orkaitės, ant stalo pasitiesti truputį didesnį negu morengo dydžio kepimo popieriaus lapą. Ant jo išversti iškepusį morengą (kad migdolų drožlės būtų apačioje) ir atsargiai nuo viršaus nuimti kepimo popierių, ant kurio morengas kepė. Palikti atvėsti.
3.
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir vanile iki standžių putų. Užtepti ant atvėsusio morengo. Ant viršaus išdėlioti pjaustytas uogas (aš naudojau avietes ir braškes). Morengą pamažu vynioti į ritinį popieriaus pagalba. Jis gali šiek tiek skilinėti, tas visiškai normalu. Kad geriau laikytų formą stingdamas, galima apvynioti folija ar maistine plėvele. Palikti bent trims-keturioms valandoms šaldytuve. Sustingusi dar galima papuošti uogomis.
AUTORIUS: Silvija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Greta
2022-04-22 21:57
Ar būtina dėti vyno actą? Ar galima jį pakeisti kuo nors kitu? Ir kokia jo paskirtis saldžiame kepinyje? ATSAKYTI
Reda
2020-03-29 12:13
Jau pabandžiau pasigaminti... Labai lengvas receptas tik dėjau vietoj migdolų pekanijų riešutus. Įdaras grietinėlės ir maskarponės kremas su avietėmis... Tobulai skanus gavosi... ATSAKYTI
Inga
2020-12-21 14:18
Sveiki. Sakykite,ar galima į baltymus dar įdėti smulkintų riešutų? Nepakeis baltymų struktūros? ATSAKYTI
Dita
2017-07-02 23:27
Niam niam, itin skanus gavosi. Truputi luzinejo vyniojant, bet rezultatas galutinis be galo skanus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital